Kenniscentrum voor fietsbeleid

Goes: fietsstad zonder fietsbeleid

Dirk Ligtermoet , Fietsverkeer 22
2009

Voor de Fietsersbond was Goes in 2008 bijna de Fietsstad van Nederland. Merkwaardig genoeg dringt dat nauwelijks door in Goes zelf. Hoewel er genoeg gebeurt, is er niet echt sprake van gericht fietsbeleid.

Bestand. Klik om de link te openen (opent in een nieuw venster):

De Fietsbalans-2 zegt dat het aandeel van de fiets in verplaatsingen tot 7,5 km in Goes sinds 2000 zeer hoog is en nog licht is gestegen van net onder 45% naar net erboven. Een rondgang in Goes leert dat het hoge fietsgebruik voor een deel is verklaren uit de ruimtelijke structuur van de stad: korte afstanden en lastig parkeren voor de auto.
Verder zijn er goede verbindingen aangelegd tussen de buitenwijken en het centrum, onder meer in de vorm van fietsstraten. Dat neemt niet weg dat er ook ruimte is voor verbeteringen. En wellicht voor een echt Fietsbeleidsplan.

 

Nieuws
2008
Groningen, Nijmegen, Houten, Goes en Veenendaal zijn genomineerd voor de prijs: Fietsstad van het jaar. De steden zijn verkozen op grond van de resultaten in Fietsbalans-2.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: