Kenniscentrum voor fietsbeleid

Video-impressie dynamische fietspadverlichting

Fietsberaad
2010

Video-impressie van de dynamische fietspadverlichting langs de N237 nabij Zeist.

Bestand. Klik om de link te openen (opent in een nieuw venster):

Met bovenstaande link kan het filmpje in MPEG4-formaat gedownload worden.

Enkele opvallende zaken uit het filmpje:

  • Tussen het einde van de hoofdrijbaanverlichting en het begin van de dynamische fietspadverlichting moet de fietser door een 'zwart gat'. De provincies wil hier nog een extra lichtmast plaatsen.
  • De hoofdrijbaanverlichting (vanwege verkeersveiligheid nabij de kruispunten) heeft een veel hoger lichtniveau dan de fietspadverlichting.
  • Omdat het een tweerichtingpad is, heeft een fietser in de tegenrichting enig last van koplampen van autoverkeer.

 

Artikel
Ron Hendriks , Fietsverkeer 23
2009
Dynamische fietspadverlichting spreekt tot de verbeelding. Vooral als het licht dankzij aanwezigheidsdetectie met de fietser meereist. Maar het is zeker niet de enige manier om op de lichtrekening te bezuinigen of lichthinder te beperken. LED-verlichting en 'groene verlichting' bieden ook een alternatief voor de veel gebruikte fluorescentielampen. Een overzicht van acuele ontwikkelingen op dit terrein.
Nieuws
2009
Op een aantal plaatsen in Nederland is of wordt dynamische fietspadverlichting geïnstalleerd. De verlichting brandt alleen als er fietsers zijn. Doel is meestal om de sociale veiligheid van fietsers te verbeteren zonder de omgeving te belasten met al te veel lichthinder. En in de marge wordt ook nog wat energie bespaard.
Presentatie
Ries van der Borst (provincie Utrecht)
2010
Presentatie Ries van der Borst (provincie Utrecht) over toepassing dynamische fietspadverlichting langs een viertal provinciale wegen.
Artikel
Ron Hendriks , Fietsverkeer 23
2009
Ron Hendriks vom „Fietsberaad“ hat den Stand der Dinge in „Fietsverkeer“ (Nr. 23, Oktober 2009), der Zeitschrift des „Fietsberaad“, zusammengefasst und Ulrich Kalle, Landesgeschäftsführer des ADFC NRW, hat den Artikel ins Deutsche übertragen.
Artikel
Ron Hendriks , Fietsverkeer 23
2009
Dynamic bike path lighting appeals to the imagination, particularly when the light accompanies the cyclist thanks to presence detection. But it most certainly is not the only way to save on energy costs or limit light pollution. LED lighting and ‘green lighting’ also provide alternatives for the oft-used fluorescent lights. A survey of recent development in this field.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: