Kenniscentrum voor fietsbeleid

Thuiszorgwinkels bieden elektrische fiets aan

2008

Naast wandelstokken, looprekjes en rolstoelen beginnen thuiszorgwinkels nu ook elektrische fietsen aan te bieden.

Zo is bij de Omring Thuiszorgwinkels die in Noord-Holland opereren sinds vandaag de elektrische fiets te koop. De fiets heeft een extreem lage instap zodat opstappen voor niemand een probleem hoeft te zijn. Na aankoop in de thuiszorgwinkel, levert FietsNED de nieuwe fiets thuis af, stelt de fiets af op maat van de gebruiker en legt uit hoe alles werkt. Ook bij de thuiszorgwinkels van het Groene Kruis is de elektrische fiets inmiddels te verkrijgen.

Artikel
Ingrid Hendriksen en Luuk Engbers (TNO) , Fietsverkeer nr. 19
2008
De elektrische fiets verleidt vooral ouderen en forensen om vaker en verder te fietsen, zo blijkt uit onderzoek van TNO. Hoewel de files er niet door worden opgelost, kan de elektrische fiets daarom een positieve bijdrage leveren als het gaat om mobiliteitsproblemen, gezondheid en milieu.
J. van Zelderen (Stichting Ik wil fietsen)
23-11-2010 @ 16:50

Het gebruik van de elektrisch ondersteunde fiets wordt, volgens mij, te romantisch voorgesteld.

Is er onderzoek naar gedaan, wie en wanneer men dit soort fietsen gebruikt?

Zelf verwacht ik dat er na een paar jaar gebruik, veel elektrisch ondersteunde fietsen stil staan, door geen of slecht onderhoud.

De zwakke punten zijn, volgens mij het gewicht, de derailleur, de accu en het stroom verbruik. Het is niet zo milieuvriendelijk als men denkt. Een goede, lichtlopende fiets, van dezelfde prijs, zou beter zijn!

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: