Kenniscentrum voor fietsbeleid

Presentatie over gladheidsbestrijding in Eindhoven

Ruud Jacobs (gemeente Eindhoven)
2010

Presentatie van Ruud Jacobs (gemeente Eindhoven) over gladheidsbestrijding in Eindhoven. Gegeven tijdens de inspiratiesessies Fiets in de Versnelling op 10 november 2010

Bestand. Klik om de link te openen (opent in een nieuw venster):

URL
2010
Fietsberaad heeft een zeer uitgebreide fotodatabase met diverse foto's van (fiets)infrastructuur en enkele foto's van marketingacties. De foto's zijn in hoge resolutie beschikbaar op de fotowebsite Flickr.com.
Nieuws
2010
Nederland is in de ban van het winterweer. Veel sneeuw en zeer lage temperaturen doen het verkeer haperen: gladde en onbegaanbare wegen, extra files, treinen en bussen die stilstaan, geannuleerde vluchten. Het straatbeeld kent door gladheid ook minder fietsers. Een rondgang langs enkele gemeenten leert dat de gladheidsbestrijding zich meestal concentreert op het hoofdfietsroutenet.
Nieuws
2010
De sneeuw en vorst afgelopen winter zorgden voor veel glijpartijen. Gemeten over de periode van 16 december 2009 tot en met 28 februari 2010 kwamen er 36.000 personen op de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis terecht. Dat is acht maal zo veel als in dezelfde periode de afgelopen vijf jaar.
Nieuws
2010
Toeval of niet, maar bekende fietsgemeenten als Houten, Zwolle en Veenendaal scoorden afgelopen winter goed als het gaat om gladheidsbestrijding op fietspaden. Grote steden als Amsterdam, Den Haag en Utrecht lieten het er bij liggen, zo stelt de Fietsersbond die gemeenten adviseert nu al voorbereidingen te treffen voor komende winter.
Rapport
Theo Zeegers , Fietsersbond
2010
Minister Eurlings vroeg de Fietsersbond om een analyse te maken van het beleid van Nederlandse gemeenten ten aanzien van gladheidsbestrijding op fietspaden. Via een enquête en de meldingen op www.fietsersbond.nl/meldpunt kon de bond een goed beeld schetsen van de situatie op de fietspaden in de afgelopen strenge winter en een aantal aanbevelingen doen.
Rapport
Theo Zeegers , Fietsersbond
2010
The minister for Transport asked Fietsersbond for an analysis of local Dutch policies in de-icing bike paths. By means of a questionnaire and the reports filed at www.fietsersbond.nl/meldpunt Fietsersbond was able to reliably outline the situation on bike paths the past severe winter and make a number of recommendations.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: