Kenniscentrum voor fietsbeleid

Fietsers verleiden nieuwe stijl

Karin Broer , Fietsverkeer 26
2010

Een loterij voor fietsers die gemeenten een middel biedt om het gebruik van de stalling te sturen. Het systeem Fiets-en-Win kan verrassend veel. En mensen vinden het leuk, zo werd duidelijk tijdens de officiële start in Apeldoorn.

Bestand. Klik om de link te openen (opent in een nieuw venster):

Fiets&Win is in twee gemeenten gestart: Eindhoven en Apeldoorn. In Apeldoorn is de toegangscontrole en de loterij gecombineerd in één systeem, in Eindhoven is dat niet het geval. In Eindhoven heeft iedereen een stadspas die je in de stalling kunt scannen en zo doe je mee aan de loterij. Reden om het zo te doen is dat de gemeente Eindhoven de stadspas meerwaarde wil geven. Bovendien is het eenvoudiger te realiseren. Daar staat tegenover dat de gemeente Apeldoorn veel meer informatie over het stallen krijgt dankzij de gecombineerde loterij met toegangscontrole. 
Het gebruik van een stalling kan bijvoorbeeld per dag en per uur worden bekeken. Ook de gemiddelde verblijfsduur is te berekenen en hoeveel mensen vaker komen.
De eerste gegevens van Fiets-en-Win Apeldoorn geven al een aardig beeld van de gebruikers. In de eerste drie weken na 20 augustus zijn er ruim 30.000 stallingshandelingen geregistreerd in de verschillende stallingen van Apeldoorn. Volgens de Fiets-en-Win-registratie gaat het om 15.000 verschillende mensen.

Campagne
2009
In samenwerking met de gemeenten Apeldoorn en Eindhoven heeft het Fietsberaad het beloningssysteem Fiets-en-Win ontwikkeld.
Nieuws
2010
In Apeldoorn en Eindhoven is een begin gemaakt met Fiets-en-Win. Fietsers die gebruik maken van een gratis bewaakte stalling maken kans op mooie prijzen. Het Fietsberaad ontwikkelde het systeem als nieuw marketinginstrument om het fietsgebruik te stimuleren.
Presentatie
Otto van Boggelen , Fietsberaad
2010
Presentatie van het beloningssysteem Fiets-en-win voor fietsers, ontwikkeld door het Fietsberaad voor gemeenten.
Nieuws
2010
In Apeldoorn and Eindhoven Fiets-en-Win (cycle and win) has been introduced. Cyclists using a free guarded parking facility have a chance to win great prizes. Fietsberaad developed this system as a novel marketing tool to promote cycling.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: