Kenniscentrum voor fietsbeleid

Diverse wachttijdvoorspellers

2007

In 1996 nam de gemeente Zwolle de eerste wachttijdvoorspeller in gebruik.  Inmiddels zijn de technische verbeteringen zo ver gevorderd, dat steeds meer gemeenten tot plaatsing overgaan. Ook verschijnen er steeds meer varianten op de markt. Video toegevoegd.

Notitie
Contactgroep Verkeersregeltechnici Nederland (CVN) , Contactgroep Verkeersregeltechnici Nederland (CVN)
2008
Notitie met uitgangspunten en aandachtspunten voor wachttijdvoorspellers voor langzaam verkeer.
Notitie
Ane Wiersma , Gemeente Amsterdam - DRO
2006
Gemeente Amsterdam heeft op een aantal lokaties in de stad wachttijdvoorspellers geplaatst. In deze notitie staat de evaluatie.
Rapport
B. Tijssen , Groen Licht Verkeersadviezen
2008
Het evaluatie onderzoek geeft inzicht in of het inzetten van wachttijdvoorspellers met leds zinvol is (wat betreft veiligheid en comfort) voor de Gemeente Tilburg.
Notitie
Ane Wiersma , Gemeente Amsterdam - DRO
2006
Amsterdam has positioned waiting-time predictors at a number of locations in the town. This memorandum contains the evaluation.
Otto van Boggelen (CROW-Fietsberaad)
21-06-2007 @ 13:36

Mijn persoonlijke mening: de aparte lantaarn met de dovende lichtjes en het Amsterdamse model met aftellende cijfers zijn het duidelijkst. De drukknop met LED-jes is minder duidelijk: minder goed zichtbaar en de betekenis van van de LED-jes is voor een argeloze fietser (of voetganger) ook niet duidelijk

Hans Voerknecht (CE)
26-06-2008 @ 17:46

Translation reaction:

Otto van Boggelen (Fietsberaad)

21-06-2007 @ 13.36

My personal opinion: the separate light with the fading lights and the Amsterdam model with count-down are clearest. The push button with LED’s is less clear: less visible and the meaning of the LED’s is not clear to unsuspecting cyclists (or pedestrians).

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: