Tour de Force

Tourleiding

De kracht van de Tour de Force is dat het dé Agenda Fiets van de gezamenlijke overheden in Nederland is. De Tourleiding bestaat dan ook uit bestuurders namens die overheden: VNG/F10, IPO, vervoerregio’s en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Elke bestuurder fungeert als schakel naar de bestuurlijke tafel van een van deze organisaties. Samen zorgen ze ervoor dat aanbevelingen vanuit de doelstellingen daar besproken worden, zodat er beslissingen genomen kunnen worden ter verbetering van de randvoorwaarden voor meer en veilig fietsgebruik.
 
Henk Brink Henk Brink – Voorzitter Tourleiding, gedeputeerde  Drenthe namens IPO  
“De fiets is een belangrijk vervoermiddel in de stad en op het platteland. Fietsen is vooral leuk en  gezond en de fiets is het meest duurzame vervoermiddel. Het is belangrijk dat we samen letterlijk en figuurlijk meer ruimte geven aan de fiets.”                                                                                                                         
Jan Bert Dijkstra Jan-Bert Dijkstra – Directeur programma mobiliteit en gebieden namens het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
"Zoals Albert Einstein ooit al zei: ‘Het leven is als het berijden van een fiets. Om je evenwicht te houden, moet je in beweging blijven.’ Dat is een prachtige metafoor die ook geldt voor onze gezamenlijke ambities."
 
Peter Meij Peter Meij – Wethouder Ridderkerk namens de Vervoerregio’s
“Er is nog veel werk te doen voor de fiets. We maken nieuwe fietsroutes voor forenzen en scholieren. In steden en dorpen willen we meer ruimte maken voor de fiets en meer stallingen bij bestemmingen en OV-knooppunten. Ook ligt er nog een grote opgave om fietspaden een flink stuk veiliger te maken. Genoeg te doen!”
Martina-Huijsmans.jpg Martina Huijsmans - Wethouder Ruimtelijke Ordening, Mobiliteit en Dienstverlening in Delft
"Fietsen draagt bij aan leefbare, duurzame en bereikbare dorpen en steden. Daarnaast is fietsen ook gezond. Goede en veilige fietsroutes en fietsenstallingen zorgen ervoor dat mensen meer gaan fietsen. Onze gezamenlijke ambities laten zien dat kiezen voor de fiets loont"
Scroll naar boven