Tour de Force

Samenvatting sessies 1,5 meter samenleving ‘het nieuwe normaal’

 • Soort:Nieuws Tour de Force
 • Datum:07-05-2020
 • Startdatum:7-5-2020 10:02:11
Eind april heeft de Tour de Force per email een oproep gedaan aan haar partners en netwerk om te komen met mogelijke maatregelen in het kader van de 1,5 meter maatschappij. Download hier de samenvatting van deze gesprekken.

 •  Aanleiding hiervoor was de oproep van het kabinet dat ‘iedere sector moet nadenken over wat de 1,5 meter samenleving voor hen inhoudt’. Omdat er stapsgewijs wordt toegewerkt naar het versoepelen van een aantal COVID-19 maatregelen, zullen er ook voor de fietser (en voetganger) maatregelen nodig zijn om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. 
   
  Voor de fiets heeft de 1,5 meter samenleving consequenties: om overal voldoende ruimte tussen de fietsers te bieden, kunnen (tijdelijke) verkeersmaatregelen nodig of wenselijk zijn. De Tour de Force heeft een aantal digitale sessies gehouden om te horen van haar partners welke ideeën, plannen voor concrete maatregelen of vragen er leven. Op basis van de oproep hebben bovenstaande mensen deelgenomen aan (een van) de drie ‘inloopsessies’ via Microsoft Teams. Ook zijn er een aantal reacties poer email binnen gekomen. 
   
  In bijgesloten document een samenvatting van de opbrengst van deze drie sessies en de ontvangen schriftelijke reacties.

  Bijlage

Relevantie

Scroll naar boven