Tour de Force

Nederland toonaangevend fietsland

Nederland staat wereldwijd algemeen bekend als hét fietsland bij uitstek. Fietsmobiliteit is ingebed is in de Nederlandse samenleving, en dient wereldwijd als voorbeeld. Nu fietsmobiliteit internationaal steeds bekender wordt, dient Nederland kennis en kunde te delen aan de hele wereld.

Fietsen

Door groeiende verstedelijking en toenemende verkeersdrukte staat bereikbaarheid onder druk. In stedelijke gebieden zijn fietsers sneller, gezonder, productiever én goedkoper. Fietsers dragen bij aan de economie en het functioneren van de maatschappij, ook financieel. Hieruit kunnen Nederlandse bedrijven in de fietsenbranche op termijn een significante slag slaan, door hun expertise en diensten in het buitenland aan te bieden.


Foto's door Chris Bruntlett

FietsenDoor een actieve rol in te nemen in de positionering van de Nederlandse fietsexpertise, kan op internationaal niveau vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht. Met behulp van een passende marketing- en communicatiestrategie, kan de toonaangevende Nederlandse kennis en ervaring worden op maat worden uitgedragen. Focusgebieden hierbij zijn:

  • Fietskennis & consultancy
  • Fietsbeleid
  • Fietstoerisme
  • Fietsindustrie
  • Fiets in de keten
  • Fiets & innovatie
Om de fiets als exportproduct nog beter te kunnen positioneren is er de Dutch Cycling Vision. Naast een Engelse versie is deze ook beschikbaar in het Duits, Frans en Spaans.
Terug naar 'Doelstellingen'
Submenu openen

Nederland toonaangevend fietsland

Scroll naar boven