Tour de Force

Tour de Force: 2e etappe - 'Schaalsprong Fiets'

 • Soort:Beleidsdocumenten
 • Uitgever:Tour de Force
 • Datum:19-06-2019
De Tour de Force wil de huidige positieve aandacht voor ‘de fiets’ gebruiken om de Schaalsprong Fiets te realiseren; om letterlijk en figuurlijk meer ruimte te maken voor ‘de fiets’ als een vanzelfsprekende, aantrekkelijk en veilige manier van verplaatsen, sporten en recreëren.

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
 • Hoofdstuk 1 bevat een oproep om de fiets écht serieus te nemen: dit vraagt om andere manieren van denken, financieren, organiseren en ruimte verdelen. De Schaalsprong Fiets is niet alleen prettig voor fietsers, het draagt ook bij aan vijf grote maatschappelijke opgaven van deze tijd.

  In hoofdstuk 2 laten we zien waar de fiets het verschil kan maken.

  Fietsers zijn net zo divers als de Nederlanders zelf. Hoofdstuk 3 geeft kleur aan die diversiteit en wat verschillende typen fietsers vragen voor een goed fietsklimaat. De partners vertegenwoordigen ook verschillende partijen en fietsers in het brede palet fietsmotieven. Voor forensen, schoolkinderen en recreatieve fietsers bijvoorbeeld zijn er naast gedeelde behoeften ook accentverschillen.
  Alle partnerorganisaties werken elk op hun eigen terrein aan een goed fietsklimaat. Samenwerking in Tour de Force biedt meerwaarde.

  Hoofdstuk 4 beschrijft de rol die het netwerk speelt en op welke vijf hoofdthema’s die toegevoegde waarde het meest tot zijn recht komt. Deze thema’s krijgen prioriteit in het uitvoeringsprogramma van Tour de Force.

  Om de schaalsprong werkelijkheid te maken, moeten we nog heel wat meters maken. In hoofdstuk 5 maken we inzichtelijk wat hiervoor nodig is: voor de binnenstedelijke opgave, voor regionale routes en voor fietsparkeren bij stations (en OV-knooppunten). De Schaalsprong Fiets vraagt om serieuze keuzes en vooral om gerichte investeringen.

Relevantie

Scroll naar boven