Platform Veilig fietsen

TeamAlert: Jongeren en nieuwe vervoersmiddelen

  • Soort:Onderzoeksrapporten
  • Auteur:TeamAlert
  • Uitgever:TeamAlert
  • Datum:16-09-2020
  • Startdatum:16-9-2020 04:39:12
Onderzoek door TeamAlert naar het gebruik van nieuwe vervoersmiddelen bij jongeren zoals hoverboards en electronische steps.

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
  • De afgelopen jaren zijn er steeds meer nieuwe elektrische vervoersmiddelen bij consumenten geïntroduceerd. Van de welbekende elektrische fiets tot hoverboards en elektrische stepjes. Het is onduidelijk hoeveel jongeren van deze vervoersmiddelen gebruik maken en welke motivaties en attitudes zij hebben ten opzichte van het gebruik van deze vervoersmiddelen.  

    Omdat jongeren die gebruik maken van deze vervoersmiddelen zich in een kwetsbare positie bevinden is het van belang om op de hoogte te zijn in hoeverre zij deze vervoersmiddelen gebruiken en hoe dit zich mogelijk gaat ontwikkelen. Op deze manier kan TeamAlert hun belangen zo goed mogelijk behartigen en tijdig aandacht besteden aan dit onderwerp in onze interventies. 

    TeamAlert zal daarom door middel van een vragenlijst onderzoek de volgende onderzoeksvraag beantwoorden: In hoeverre gebruiken jongeren nieuwe vervoersmiddelen en wat is hun houding ten opzichte van en motivatie voor het gebruik van deze vervoersmiddelen?  

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

TeamAlert: Jongeren en nieuwe vervoersmiddelen

Scroll naar boven