Platform Veilig fietsen

Uit de hoek: augmented reality game

  • Soort:Tools
  • Datum:19-07-2021
Kennis over de dode hoek is bij veel volwassenen weggezakt. Veilig Verkeer Nederland ontwikkelde daarom de augmented reality app ‘Uit de hoek’. Ouders en kinderen kunnen met de app thuis leren over de dode hoek van grote voertuigen in het verkeer.

  •  

    Educatie met augmented reality 

    De app ‘Uit de hoek’ is te downloaden in de appstores van iOS en Android. Met de augmented reality techniek van het spel tover verschijnen verkeerssituaties op de keukentafel. De spelers zoeken naar een auto die onderweg een pakketje heeft verloren. Hierbij komen zij steeds in dodehoeksituaties terecht. Zo leren ouders en hun kinderen waar de dode hoek zich bevindt en waar je als fietser wél veilig kunt staan. De app sluit aan bij de behoefte van ouders om thuis aandacht te besteden aan de verkeersopvoeding.
     

    Meer over de dode hoek: factsheet

    Een ongeluk zit in een klein hoekje. De helft van de volwassen fietsers kiest voor een onveilige plek rond grote voertuigen. Ook weet 4 van de 10 volwassenen niet dat naast vrachtauto's ook tractors en shovels een gevaarlijke dode hoek hebben. Meer infomratie over de dode hoek in het verkeer is tew vinden in de factsheet van Veilig Verkeer NL.


     

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Uit de hoek: augmented reality game

Scroll naar boven