Wijkverplegers winnen zorgtijd met elektrische fiets

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:06-12-2019
700 medewerkers in de wijkverpleging in regio Midden-Holland krijgen in 2020 een elektrische ‘zorgfiets’ tot hun beschikking.

  • Dat maakte Vierstroom Zorg Thuis bekend. De zorgfiets maakt het mogelijk om ruim 11 procent reistijd te besparen, zo becijferde men. Met de speciaal ontwikkelde e-bike kunnen medewerkers in de wijkverpleging tijd overhouden om aan cliënten te besteden, zo verwacht men op basis van onderzoek met 8 zorgfietsen, zowel in de stad als op het platteland. Medewerkers in de wijkteams die een speciale e-bike ter beschikking kregen, fietsten gemiddeld 60% meer en wonnen 11,5 procent aan reistijd. Reden voor Vierstroom Zorg Thuis om in 2020 alle medewerkers een zorgfiets aan te bieden.

    Om het zorgfietsplan te realiseren, koos Vierstroom Zorg Thuis voor samenwerking met fietsfabrikant Accell. De fabrikant stelde in overleg met Vierstroom-medewerkers de e-zorgfiets Batavus Cura samen; een licht model met een middenmotor die de korte afstanden in de stad het meest zuinig rijdt. Dankzij de grote accu is het niet nodig om onderweg op te laden. Verder heeft de e-bike een smartphonehouder op het stuur, een stevige standaard en een handig slot.
    Extra stimulans voor het zorgfietsplan vormt de nieuwe leasefietsregeling, aldus de zorgorganisatie die stelt dat men dankzij de afname van reistijd en reiskosten de leasekosten terugverdient. De nieuwe leaseregeling maakt het ook administratief eenvoudiger om deze fietsen te leasen.
    Vierstroom Zorg Thuis treedt ook toe als fietsambassadeur voor minister Van Veldhoven. De 15 fietsambassadeurs, bedrijven van verschillende grootte uit diverse sectoren, stimuleren het fietsen actief onder hun medewerkers.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Wijkverplegers winnen zorgtijd met elektrische fiets

No data found
Scroll naar boven