Twente organiseert regionale Fietstelweek

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:03-09-2018
  • Startdatum:3-9-2018 00:00:00

Zoals we eerder meldden is er dit jaar door gebrek aan financiering geen nationale Fietstelweek. Door een samenwerking met regionale partijen komt er in Twente wel een regionale Fietstelweek.


  • De gezamenlijke Twentse gemeenten organiseren die dit jaar van 17 tot en met 23 september met behulp van de SMART-app. Aan fietsers in de regio wordt gevraagd om in de derde week van september met die app hun fietsritten te registreren. Zo willen gemeenten in kaart brengen hoeveel en waar er in de regio gefietst wordt.

    De in Twente ontwikkelde SMART-app wordt gebruikt voor de registratie van ritten.  Voor elke gemaakte fietsrit of wandeltocht sparen SMART-app gebruikers één punt per kilometer. Deze punten zijn via de SMART-appshop te verzilveren bij lokale ondernemers. Bovendien krijgen SMART-app gebruikers in Enschede sneller groen bij een aantal verkeerslichten. Gebruikers van de SMART-app krijgen tijdens  de Fietstelweek nog eens een extra bonus voor elke dag dat zij op de fiets stappen.  Bovendien wordt onder de actieve deelnemers een ballonvaart verloot.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Twente organiseert regionale Fietstelweek

No data found
Scroll naar boven