Schrijf u in voor de Fietsberaad Nieuwsbrief

 Security code

Tour de Force maakt de drie genomineerden van de Innovatieprijs bekend

  • Soort:Nieuws Tour de Force
  • Datum:26-04-2021
Hoe kunnen we de ‘Schaalsprong Fiets’ realiseren? Om deze vraag te beantwoorden is Tour de Force op zoek geweest naar innovatieve ideeën en initiatieven die ervoor kunnen zorgen dat steeds meer mensen lekker en veilig op de fiets stappen. Van de 23 uitzendingen zijn drie kanshebbers gekozen voor de hoofdprijs!

'Schaalsprong Fiets'

Hoe kunnen we de ‘Schaalsprong Fiets’ realiseren? Om deze vraag te beantwoorden is Tour de Force op zoek geweest naar innovatieve ideeën en initiatieven. Ideeën die ervoor kunnen zorgen dat steeds meer mensen lekker en veilig op de fiets stappen. De jaarlijkse innovatieprijs van € 10.000,- willen we gebruiken om deze initiatieven een goede voorzet geven.
Dit jaar hebben we maar liefst 23 inzendingen mogen ontvangen; een record! We willen alle deelnemers graag bedanken voor hun creatieve inzendingen.
 

Drie genomineerden

De juryleden hebben alle inzendingen beoordeeld op vier criteria (innovativiteit, uitvoerbaarheid, reproduceerbaarheid en bereik). Van de 23 inzendingen zijn de volgende drie voorstellen genomineerd:
 
  • De Fietsmeesters/Sport Utrecht: Fietskriebels – een project dat zich richt op de allerkleinsten – is een Kennismakingsprogramma voor fietsen in de kinderopvang, peuterspeelzaal of op de voorschool
  • Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour: Een fietssimulator voor vaardigheidstraining en -diagnose, waarmee we beter weten hoe mensen langer en veilig kunnen fietsen.
  • Ziemi BV: Ziemi – aanvullende fietsverlichting, want iedereen verdient het om gezien te worden.
 
Deze drie genomineerden worden in aanloop naar het Nationaal Fietscongres in de schijnwerpers gezet. Hierover ziet en hoort u binnenkort meer via onze kanalen. Tijdens het Fietscongres op 17 juni kiezen de (digitale) bezoekers van het congres welke inzending de Innovatieprijs 2020 zal ontvangen. Met de cheque van € 10.000,- kunnen zij hun initiatief verder door ontwikkelen.
 

Deskundige jury

De jury bestaat dit jaar uit:
  • Henk Brink (voorzitter Tourleiding, gedeputeerde provincie Drenthe)
  • Esther van Garderen (directeur Fietsersbond)
  • Marije Klomp (Programmadirecteur duurzaamheid Radboud Universiteit en Fietsambassadeur)  
  • Maja van der Voet (programmamanager Tour de Force)
 

Dit is een nieuwsbericht van Tour de Force 2020.

Naar Tour de Force 2020

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Tour de Force maakt de drie genomineerden van de Innovatieprijs bekend

Scroll naar boven