Proef met 10 innovatieve e-bikestallingen

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:14-06-2021
Met een kraakvrije fietsklem en gratis opladen dankzij zonnepanelen moet het ook voor bezitters van dure e-bikes aantrekkelijker worden de fiets achter te laten bij de bushalte.

nieuwe_stalling.jpgDe provincie Zuid-Holland gaat samen met enkele gemeenten innovatieve fietsenstallingen uitproberen. Het gaat om een ontwerp van de firma Inframarks. Opzet is dat de stalling een veilig plek biedt voor de dure e-bike. De rekken kunnen volgens de leverancier niet gekraakt worden. Volgens de firma zijn wereldwijd al meer dan 1000 van dergelijke Bikeep anti-diefstal fietsklemmen geplaatst en er zou nog nooit één fiets gestolen zijn uit zo’n klem.  
De fiets wordt met een smartphone of contactloze pas, zoals een OV-chipkaart geopend en vergrendeld. De opdrachtgever krijgt de data doorgeseind over het gebruik van de klemmen. De fietsenstalling wekt zijn eigen energie op met zonnepanelen in het dak zodat de gestalde e-bike gratis opgeladen kan worden.
Samen met de betrokken gemeenten zijn 10 plekken gekozen waar deze fietsenstallingen worden gerealiseerd. De eerste stalling is al geplaatst in gemeente Alphen aan den Rijn, binnenkort volgen andere gemeenten.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Proef met 10 innovatieve e-bikestallingen

Scroll naar boven