De praktijk zal anders ui

De praktijk zal anders uitpakken... dat is vrij zeker want niet iedereen is bang om besmet te raken in de buitenlucht. Als onderzoeken aantonen dat besmetting vooral binnen gebouwen plaatsvindt dan is het begrijpelijk dat mensen weinig moeite hebben om in de buitenruimte dichter op elkaar te komen. En dus ook geen 1500mm afstand gaan houden bij verkeerslichten.

De 1500mm-maatregel zal geen lang leven beschoren zijn wanneer deze regel massaal genegeerd wordt. In gecontroleerde situaties zal dat misschien nog wél lukken, denk aan restaurants, bioscopen, winkels waar de maatregel ook meer nut heeft dan in de buitenruimte. Bovendien kan hier de uitbater aangesproken worden (boete 4K) dus die wil wel meewerken aan de maatregelen.

Er is echter één punt waar men geen rekening mee houdt en dat is dat veel mensen de 1500mm-maatregelen zullen gaan ontwijken... ik ga voorlopig niet meer naar de Efteling, bioscoop of restaurant zolang de 1500mm-terreur aan de gasten wordt opgelegd.

Handhaving op het fietspad zal vooral tot gevolg hebben dat nog meer fietsers overstappen naar de auto, dat doen nu al de meeste ex-OV-ers (63%) terwijl slechts 18% de fiets als alternatief voor het OV kiest. En dat betekent dat het vooral drukker gaat worden op de rijbaan.

Er is geen korte termijn fix om dit probleem op te lossen. Waarschijnlijk zal de 1500mm-maatregel voor de buitenruimte vanzelf doodbloeden wegens onhaalbaar, onwenselijk en nauwelijks handhaafbaar.
Scroll naar boven