Haaglanden wil versneld knelpunten aanpakken

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:24-06-2005
Ongeveer eenderde van het totaal aantal verplaatsingen in de spits in Haaglanden gaat nu al per fiets. In de Regionale Nota Mobiliteit Haaglanden stelt de regio zich tot doel dit aandeel minimaal te handhaven, en zo mogelijk te verhogen. Onder meer door een aantal knelpunten versneld aan te pakken.

  • Ongeveer eenderde van het totaal aantal verplaatsingen in de spits in Haaglanden gaat nu al per fiets. In de Regionale Nota Mobiliteit Haaglanden stelt de regio zich tot doel dit aandeel minimaal te handhaven, en zo mogelijk te verhogen. Onder meer door een aantal knelpunten versneld aan te pakken.

    Het regionaal fietsroutenet Haaglanden omvat circa 500 km fietsroute. Op dit netwerk zijn aldus de Nota circa 200 knelpunten. Tot 2007 worden 70 knelpunten aangepakt in het kader van het Vijfjarenprogramma regionale fietsroutes. De resterende 130 knelpunten moeten versneld worden aangepakt, vindt Haaglanden.
    Daarvoor wil men extra subsidies verstrekken voor zeven grote knelpunten. Deze projecten zijn van essentieel regionaal belang voor het verbeteren van de directheid van routes. Zonder extra financi�le middelen zijn deze knelpunten moeilijk te realiseren door wegbeheerders. Het gaat om relatief dure verbindingen zoals fietstunnels en -bruggen. Haaglanden subsidieert deze projecten voor 75%. De knelpunten zouden in 2015 opgelost moeten zijn.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Haaglanden wil versneld knelpunten aanpakken

No data found
Scroll naar boven