Groei e-fiets lijkt af te vlakken

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:26-03-2024
Na een jaar van sterke groei is de toename in het aandeel Nederlanders dat een e-fiets, e-scooter of licht elektrisch voertuig bezit in 2023 slechts met één procentpunt toegenomen tot 43 procent. Daarnaast is het aandeel Nederlanders dat van plan is in de toekomst een e-fiets aan te schaffen gedaald. Dit blijkt uit het persbericht over de jaarlijkse E-bikemonitor van marktonderzoeker Multiscope.

In 2020 bezat 35 procent van de volwassen Nederlanders minimaal één e-fiets, e-scooters of licht elektrische voertuig, zoals een e-bakfiets of e-step. In 2021 was dit 36 procent. Vorig jaar was er een groei van 6 procentpunt naar 42 procent, wat vooral wordt toegeschreven aan de coronapandemie. Naast de groei lijkt dus ook de interesse van Nederlanders in het aanschaffen van een e-fiets af te nemen: 65 procent is niet van plan om in de toekomst een e-fiets aan te schaffen tegenover 52 procent in 2022.
 
Het marktonderzoek is uitgevoerd onder 5.500 Nederlanders. De volledige E-bikemonitor is alleen tegen betaling beschikbaar via www.multiscope.nl.
 

Bron: Multiscope.
 
 
 

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Groei e-fiets lijkt af te vlakken

Scroll naar boven