Friesland en Zeeland de fietsregio’s van 2019

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:24-07-2019
Voor de maximale vijf-sterrenbehandeling kunnen recreatieve fietsers het beste naar Friesland of Zeeland, zo blijkt uit de Kwaliteitsmonitor 2019 van het Fietsplatform.

  • Friesland en Zeeland komen volgens het onderzoek van het Fietsplatform als beste uit de bus, met 5 sterren. Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Drenthe en Gelderland scoren 4 ½, Groningen ontvangt 4 sterren en Flevoland 3 ½ ster.

    Ten opzichte van voorgaande jaren is een aantal veranderingen is doorgevoerd in de monitor, waaronder de beoordeling in sterren. Door te werken met halve sterren wordt er meer onderscheid zichtbaar in de kwaliteit tussen de diverse regio’s. Daarnaast ligt er meer nadruk op beïnvloedbare aspecten en minder op subjectieve criteria als het landschap. Ook de vindbaarheid voor de fietsers van routeinformatie heeft een plek gekregen in het onderzoek.

    Hoewel de kwaliteit van het aanbod voor de recreatieve fietser over het algemeen voldoende op peil is, ziet het platform met name in Zuid-Holland en Noord-Holland ruimte voor verbetering. Deze regio’s scoorden respectievelijk 2½ en 3 sterren. Voor beide provincies kan winst worden behaald door een betere afstemming en samenwerking op het gebied van beheer, onderhoud en promotie. Verder scoren ze ook lager op het gebied van drukte op de paden.
    sterren.jpg

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Friesland en Zeeland de fietsregio’s van 2019

No data found
Scroll naar boven