Fietskoeriers halen producten van lokale winkels voor werkende consumenten

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:07-06-2019
Het duurzame Amsterdamse bezorgplatform Bringly lanceert deze maand een app waarbij fietskoeriers de spil zijn tussen lokale winkeliers en werkende consumenten. Zij kunnen via de app bestellingen doen die dezelfde avond nog CO2-neutraal worden bezorgd.

 • Op deze manier hoeven consumenten na het werk de deur niet meer uit voor de supermarkt, stomerij of apotheek.

  Consumenten kunnen dan via deze app fietskoeriers inschakelen om items van lokale winkeliers af te halen en dezelfde avond tussen 18:00 en 22:00 te laten bezorgen waar zij dat willen voor ene bedrag van €6,99. Lokale ondernemers kunnen op hun beurt via de app items bij hun fysieke winkel laten ophalen en dezelfde avond nog bezorgen bij de consument. Alle producten worden dezelfde middag nog opgehaald door de fietskoeriers.
  Amsterdammer Rajiv Laigsingh kwam op het idee voor het platform en de app toen hij, met lange werkdagen, geen tijd had om voor sluitingstijd nog zijn dagelijkse beslommeringen uit te voeren. Een gemiste kans voor zowel werkende consumenten als voor lokale ondernemers, vond hij.
  Volgens Laigsingh biedt de app verschillende grote voordelen: meer verkoopmogelijkheden voor lokale winkeliers, minder CO2-uitstoot van bestelbussen in de stad en meer werkgelegenheid voor lokale fietskoeriersbedrijven. “Consumenten willen hun producten steeds sneller in huis, maar hebben vaak geen idee dat dit juist zorgt voor meer vervuiling door bestelbusjes. Om mee te gaan met deze trend is het van belang dat fietskoeriersbedrijven samenwerken om een duurzaam alternatief te bieden. Op deze manier worden same-day deliveries betaalbaarder, efficiënter en groener”, aldus Laigsingh.
   
  De mogelijkheden in de app voor fietskoeriertaken zijn volgens hem legio. “Via de app kun je kleren van de stomerij laten ophalen die dan ’s avonds worden thuisbezorgd, maar ook apotheken kunnen bestellingen in de middag laten ophalen en die vervolgens dezelfde avond nog bij de consument thuis laten bezorgen. Restaurants kunnen hun eten dezelfde dag bezorgen, maar nu wordt het tijd dat dit voor iedere lokale ondernemer mogelijk wordt zonder hoge commissies en zonder CO2-uitstoot.” Het enige wat je als verzendende winkel of consument moet doen is het adreslabel uit de app printen en op de items plakken. De fietskoerier scant deze om het pakketje te volgen.
   
  Laigsingh wil met het platform vanuit Amsterdam uitbreiden naar meerdere grote steden.

  [foto: Roel Wijnants]
 • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Fietskoeriers halen producten van lokale winkels voor werkende consumenten

No data found
Scroll naar boven