Fietsenstalling heet in Zoetermeer Fietspaviljoen

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:14-09-2005
Zoetermeer beschikt sinds kort over een Fietspaviljoen: een modern uitgevoerde overdekte fietsenstalling, met een aantal extra&'s zoals een openbaar toilet, kluisjes en verhuur van buggy&'s en boodschappenwagentjes. Een paar exotische eetzaakjes completeren het geheel.

Zoetermeer beschikt sinds kort over een Fietspaviljoen: een modern uitgevoerde overdekte fietsenstalling, met een aantal extra's zoals een openbaar toilet, kluisjes en verhuur van buggy's en boodschappenwagentjes. Een paar exotische eetzaakjes completeren het geheel.

De in twee lagen uitgevoerde bewaakte stalling heeft een bijzondere vormgeving. Aan de voorzijde hangt een soort balkon, het zogenoemde 'passe partout'. Fietsers die via de entree en de beheerder naar de eerste verdieping gaan, zie je daar voorbij komen. Zo kunnen automobilisten op de langsgelegen Europaweg goed zien welke functie het gebouw heeft. Aan de zijde van de voetgangerszone zijn de drie eetkiosken ge�ntegreerd.
De stalling die plaats biedt aan 385 fietsen bestaat uit een stalen constructie met wanden van houten lamellen. Deze lamellen staan onder een bepaalde hoek, zodat daglicht en frisse lucht toegang hebben. De stalling heeft openbare toiletten (inclusief invalidentoilet), babyverschoonruimte, kluisjes en een beheerderruimte. Ook verkoopt de beheerder regenponcho's en paraplu's en verhuurt hij buggys en boodschappenwagentjes voor een euro per dag. En binnenkort is ook de OV-fiets er te huur.
De fietsenstalling is een werkgelegenheidsproject van de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Zoetermeer. De fietser betaalt 15 eurocent voor de stalling.
In totaal telt het centrum van Zoetermeer nu een kleine drieduizend plaatsen, waarvan ruim eenderde bewaakt. Na voltooiing van de laatste grote stalling eind deze maand (goed voor 700 plaatsen) zal vanaf 1 oktober een fietsparkeerverbod in het Stadshart van kracht worden.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Fietsenstalling heet in Zoetermeer Fietspaviljoen

Scroll naar boven