Fietsberaadnotitie - Herverdeling openbare ruimte ten gunste van fietsers en voetgangers

  • Soort:Notities
  • Auteur:Platform Ruimte voor Lopen, Tour de Force, CROW-Fietsberaad
  • Datum:07-04-2022
​Deze geüpdatete tweede versie van de notitie beschrijft alle activiteiten die we in 2020 en 2021 hebben uitgevoerd en welke lessen, conclusies en aanbevelingen we uit verschillende praktijkcases hebben weten te trekken.

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
  • De druk op de openbare ruimte in de Nederlandse steden en dorpen wordt steeds hoger. Er is meer ruimte nodig voor mobiliteit, voor verblijven, maar ook voor klimaat, natuur en groen. Om de leefbaarheid en duurzaamheid te waarborgen moeten planologen, verkeerskundigen en stedenbouwkundigen slim met de beschikbare ruimte omgaan en de juiste afwegingen maken. Maar hoe doe je dat? Hoe ga je hier mee om en hoe pak je dit aan? Deze vragen zijn sinds 2019 actueel. CROW-fietsberaad, Tour de Force en Platform Ruimte Voor Lopen sloegen de handen ineen en hebben verschillende activiteiten uitgevoerd in het kader van de kennisvraag: “Hoe kunnen we gemeenten helpen bij herverdeling openbare ruimte ten gunste van actieve mobiliteit (lopen en fietsen)?”

    Deze notitie beschrijft alle activiteiten die we in 2020 en 2021 hebben uitgevoerd en welke lessen, conclusies en aanbevelingen we uit verschillende praktijkcases hebben weten te trekken. Deze notitie is een geüpdatete tweede versie van de notitie uit 2020. In deze nieuwe versie zijn de belangrijkste lessen, conclusies en aanbevelingen uit de activiteiten die we in 2021 hebben uitgevoerd toegevoegd aan die van de versie uit 2020.
     

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Fietsberaadnotitie - Herverdeling openbare ruimte ten gunste van fietsers en voetgangers

Scroll naar boven