FietsParKeur: Normstellend document fietsparkeersystemen 2019

  • Soort:Onderzoeksrapport
  • Uitgever:Stichting FietsParKeur
  • Datum:10-10-2019
In dit document zijn de eisen vastgelegd waaraan fietsparkeersystemen moeten voldoen om in aanmerking te komen voor FietsParKeur.

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
  • Stichting FietsParKeur verzorgt de toetsing en certificatie van fietsparkeersystemen. Aan de hand van het Normstellend Document Fietsparkeersystemen vindt tweemaal per jaar de toetsing en certificering van de systemen plaats, uitsluitend door FietsParKeur. Het eerste Normstellend Document Fietsparkeersystemen is in 1999 opgesteld. In 2004 is dit eerste document geactualiseerd, gevolgd door een nieuw Normstellend Document in 2011 voor meerlaags fietsparkeren.

    Door de sterke groei van het fietsverkeer, zeker in de steden, heeft het fietsparkeren een grote vlucht genomen. Vanuit landelijke en lokale overheden en (private) organisaties is er steeds meer aandacht voor (voldoende en kwalitatief hoogwaardige) fietsparkeervoorzieningen bij zowel stations als in stadscentra. Dit betekent dat de vraag naar fietsparkeersystemen op verschillende locaties en voor verschillende doelgroepen is toegenomen.

    Daarnaast is de diversiteit aan typen fietsen en accessoires zoals kratjes, kinderzitjes etc. toegenomen. Hiervoor genoemde ontwikkelingen resulteren in een andere vraag naar fietsparkeersystemen. Door een meer gedifferentieerd aanbod van typen fietsen en doelgroepen, is ook een meer gedifferentieerde vraag naar verschillende fietsparkeersystemen ontstaan. Om ervoor te zorgen dat de fietsparkeersystemen aansluiten bij de wensen van de gebruikers en exploitanten en beheerders van fietsparkeervoorzieningen, is differentiatie van de systemen nodig. Om de kwaliteit en bruikbaarheid van deze verschillende systemen te waarborgen is een aangepast Normstellend Document Fietsparkeersystemen noodzakelijk.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

FietsParKeur: Normstellend document fietsparkeersystemen 2019

No data found
Scroll naar boven