Fiets mee op de bus is een blijvertje in Duitsland

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:05-07-2019
In Nederland is het al vaak geprobeerd om iets te bedenken om je fiets te kunnen meenemen op de bus. Soms met een fietsenrek voor of achterop, soms in de bus zelf. Maar een succes is het nooit geworden. In het buitenland zijn meer geslaagde voorbeelden te vinden. Bijvoorbeeld in Duitsland.

 • Fahrrad2go.jpgDaar viel het project Fahrrad2Go opnieuw in de prijzen tijdens het Nationalen Radverkehrskongress, waarvoor honderden projecten waren ingediend.

  Het bestaat al een paar jaar en in de Rems- Murr-Kreis, niet ver van Stuttgart, en het functioneert daar kennelijk naar tevredenheid. Fietsen kunnen op twee manieren meegenomen worden: achterop of in de bus.

  De drager achterop is speciaal voor dit doel zo ontworpen dat fietsers het zelf moeiteloos kunnen bedienen. Een druk op de knop laat de drager zakken, en weer omhoog komen. Er is plaats voor vijf fietsen, met als voordeel dat buspassagiers er verder geen last van hebben. Maar als dat niet genoeg is, is er binnen ook nog plek voor vijf fietsen.

  Fahrrad2Go is op vier buslijnen in de regio in gebruik, veelal in licht heuvelachtig terrein waarbij het meenemen van een fiets op de bus extra aantrekkelijk is.

  Foto: Landratsamt Rems-Murr-Kreis

 • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Fiets mee op de bus is een blijvertje in Duitsland

No data found
Scroll naar boven