Alle zogenaamde fietssted

Alle zogenaamde fietssteden in Nederland zijn in eerste instantie universiteitssteden, met in elke stad maar liefst enkele tienduizenden studenten die dagelijks alle afstanden in de stad afleggen met de fiets. Koploper is Groningen met ruim 60.000 studenten, Amsterdam/Utrecht/Leiden met elk ruim 30.000, de overige steden zo rond 15.000.

Een fiets is zeer goedkoop in gebruik (geen vaste en variabele lasten, nauwelijks onderhoud nodig), de meeste studenten beginnen hun studie met een afdankertje van thuis maar er zijn helaas ook studenten die er niet om malen om een fiets te jatten, zeker nadat hun eigen fiets gestolen is. Verder zijn met de fiets alle bestemmingen in de stad snel bereikbaar en er is altijd parkeerruimte voor fietsen... dat laatste wordt wel lastiger op plaatsen waar veel studenten samenkomen.

Afgestudeerden die in de stad blijven wonen zullen weinig behoefte voelen aan een auto, en blijven dan ook fietsen. Lifestyle is wel erg hoog gedravend voor gewoon het meest praktische vervoersmiddel in de stad.
No data found
Scroll naar boven