Belgische Velopark-website biedt al info over 2500 stallingen

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:21-09-2020
Begin december 2019 lanceerde Fietsberaad Vlaanderen Velopark, een digitaal platform met alle fietsenstalling in België. Inmiddels bevat de database al meer dan 2500 stallingen, die worden gepresenteerd op een toegankelijke website.

stallingen.JPGVelopark.be bevat al 2584 overdekte fietsenstallingen. Dit cijfer is enerzijds te verklaren door het enthousiasme van de fietsgemeenten in België en anderzijds door de samenwerking met de NMBS en De Lijn, die recent ook hun fietsenstallingen hebben toegevoegd aan de database.

Alle gegevens in deze database werken volgens het ‘Linked Open Data’-principe, een digitale methode voor het publiceren van gestructureerde gegevens. ‘Linked Open Data’ is hiernaast ook compatibel met de nieuwe OSLO datastandaarden voor mobiliteit van de Vlaamse Overheid.

De website vermeldt onder meer de capaciteit, of de stalling publiek toegankelijk is, de kosten en de wijze van toegang. Plus een foto en een routebeschrijving.

Alle gemeenten en organisaties kunnen Velopark.be als webpagina integreren in hun eigen website. Ze kunnen zondig eenvoudig stallingen toevoegen. Op deze manier moeten ze deze nooit meer updaten.

(Wie de website vanuit Nederland wil bekijken, klikt eerst even op de zoek-loep. Dan kan men een paatsnaam invullen.)

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Belgische Velopark-website biedt al info over 2500 stallingen

Scroll naar boven