Fietsberaad
Nieuwsbrief
1 december 2016

BIJEENKOMSTEN

Afstemmingsoverleg fietsparkeren bij stations

17 januari 2017

Deze bijeenkomst is alleen bedoeld voor medewerkers van overheden die betrokken zijn bij de aanpak van de fietsparkeerproblematiek bij stations. Geheel in het teken van het Bestuursakkoord fietsparkeren bij stations. 

Locatie: CROW-Fietsberaad, Jaarbeursplein 22, Utrecht
Tijd: 10:00 - 12:30 uur
Kosten: gratis

Lees verder »

Eerste bijeenkomst kopgroep Huur- en deelfiets-initiatieven

6 december 2016

De bijeenkomsten van de kopgroep 'Huur- en deelfietsinitiatieven' zijn bedoeld voor overheden die huur- en deelfietssystemen willen initiëren, faciliteren en/of ondersteunen. Dit is de eerste bijeenkomst. Alleen bedoeld voor medewerkers van overheden.

Locatie: CROW-Fietsberaad, Jaarbeursplein 22, Utrecht
Tijd: 10:00 - 12:00 uur
Kosten: gratis

Lees verder »

OVERIG NIEUWS

Wat is uw mening over fietsstraten?

plaatje

CROW-Fietsberaad heeft In het najaar van 2016 een discussienotitie gepubliceerd over fietsstraten. Om de discussie een beetje op gang te helpen, willen we graag uw mening over een aantal zaken uit de notitie. Klik 'Lees verder' voor een korte enquête.

Lees verder »

 

BERICHTEN UIT DE VAKWERELD

Syntus ontwikkelt eigen fietsdeelsysteem

image

Syntus heeft een een eigen fietsdeelsysteem ontwikkeld: Keobike. Bedenker is Rob Plooy, manager flexibele diensten van Syntus. 

Lees verder »

300 miljoen vanuit Beter Benutten gaat naar de fiets

In de eerste fase van het programma Beter Benutten is voor ca. € 137 miljoen (Rijk en regio gezamenlijk) aan fietsmaatregelen uitgevoerd. In het vervolgprogramma wordt voor ca. € 160 miljoen (Rijk en regio gezamenlijk) ingezet. In totaal dus € 297 miljoen. In totaal investeren rijk en regio (overheden en bedrijfsleven) in het kader van Beter Benutten ruim € 1,7 miljard. 

Lees verder »

Symbiobrug vormt de schakel tussen techniek en natuur

image

Rafail Gkaidatzis won met zijn ontwerp voor deze opvallende brug een ontwerpprijsvraag onder TU Delft bouwkundestudenten in 2014. Deze maand werd de brug geopend.

Lees verder »

Dezelfde regels voor speed pedelecs en bromfietsen

De nieuwe regels rond de speed pedelec zijn in het staatsblad verschenen. Vanaf 1 januari worden speed-pedelecs officeel gezien als bromfietsen. 

Lees verder »

Wegwijssysteem voor fietsers als ‘open-source model’ voor alle gemeenten

image

Met Fietsnet kun je als fietser gemakkelijk je weg vinden in en door Houten. De makers van het systeem, Fietsersbond Houten en de gemeente Houten, stellen het idee nu ook ter beschikking aan andere gemeenten.

Lees verder »

Minister Schultz investeert in snelfietsroutes

Minister Schultz stelt 7,7 miljoen euro ter beschikking voor de aanleg van vijf snelfietsroutes in de regio Haaglanden, waaronder de gemeenten Den Haag, Leiden en Delft. 

Lees verder »

Fiets stallen beloond

image

Fietsers die hun fiets in één van de stallingen in de Haarlemse binnenstad zetten, krijgen een bonnenboekje met daarin een tiental kortingen bij ondernemers.

Lees verder »

Deelfiets voor studenten lijkt kansrijk

Studenten die vanaf Utrecht CS naar De Uithof reizen, doen dat liever op een deelfiets dan met de bus, zo leert een enquête onder ruim 400 Utrechtse studenten.

Lees verder »

VeloViewer brengt Haagse fietsers in beeld

image

Den Haag gebruikt data afkomstig van detectielussen bij verkeerslichten om fietsstromen in beeld te brengen. Die aanpak brengt ook een schat aan historische informatie tot leven.

Lees verder »

Snorfiets alleen op bepaalde plaatsen naar de rijbaan

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft een concept-wijziging van het BABW en RVV gepubliceerd die het mogelijk moet maken voor gemeenten de snorfiets van het fietspad te weren en de berijder te verplichten tot het dragen van een helm.

Lees verder »

Proef met optische detectie fietsen in de stalling

image

Gemeente Maastricht en Maastricht Bereikbaar voeren een proef uit waarbij intelligente camera's kijken hoe bestaande stallingen beter zijn te benutten en hoe gebruikers van fietsenstallingen geholpen kunnen worden met het vinden van een vrije stallingsplek.

Lees verder »

Lidl sponsort deelfietsen in Berlijn

In Berlijn komt het grootste deelfietssysteem van de Duitse spoorwegen. De fietsen krijgen de naam mee van de sponsor: LIDL-BIKES.

Lees verder »

Fietstelweek 2016: minder deelnemers, meer kilometers

Utrecht heeft de drukste fietsroutes van Nederland bij het Smakkelaarsveld, Vredenburg en Jaarbeursplein.

Lees verder »


CROW Fietsberaad

CROW-Fietsberaad is een kenniscentrum voor fietsbeleid. De doelstelling van CROW-Fietsberaad is de ontwikkeling, verspreiding en uitwisseling van praktijkgerichte kennis.

Info

Alle contactgegevens van CROW-Fietsberaad zijn te vinden op www.fietsberaad.nl onder Contact.

Berichten, tips, rapporten e.d. voor deze nieuwsbrief kunt u mailen naar de redactie.

Abonnement

U ontvangt deze mail omdat u geabonneerd bent op de nieuwsbrief.

Een abonnement op de Fietsberaad nieuwsbrief is gratis. U kunt zich aan- of afmelden via Mijn Fietsberaad.

Twitter