dinsdag 5 januari 2010

BERICHTEN UIT DE VAKWERELD

Fietsenstalling markeert vernieuwde 18 Septemberplein Eindhoven

plaatje

Na een realisatieperiode van drie jaar is het 18 Septemberplein helemaal opnieuw ingericht naar ontwerp van architect Massimiliano Fuksas. De dagwinkels en de tijdelijke herinrichting hebben plaatsgemaakt voor een aansprekend winkelplein en een gratis ondergrondse fietsenstalling.
Lees verder »

Breda neemt fietsenstallingen in parkeergarage in gebruik

In Breda zijn op vrijdag 18 december twee nieuwe fietsenstallingen in gebruik genomen. Het gaat om de stallingen ‘Achter de Lange Stallen’ met plaats voor 150 fietsen en ‘Concordiastraat’ met ruimte voor 420 fietsen. De laatste stalling is ondergebracht in een bestaande parkeergarage.
Lees verder »

Duurzame fietsbruggen in Haaglanden

plaatje

Ook bij het ontwerp van fietsbruggen speelt het begrip duurzaamheid een steeds belangrijker rol. Zo won architectenbureau Syb van Breda & Co een door Zoetermeer uitgeschreven prijsvraag met een superslank ontwerp waarbij spaarzaam gebruik wordt gemaakt van staal. En Den Haag nam onlangs de langste kunststof brug in gebruik, die ook werd ontworpen op duurzaamheid.
Lees verder »

Fiets gratis mee in de metro

De fiets mag definitief gratis mee in de metro. Dat heeft de stadsregio Rotterdam besloten. Na een proefperiode van enkele maanden is gebleken dat het geen noemenswaardige problemen voor andere reizigers oplevert.
Lees verder »

Fietsen als medicijn in 5000 wachtkamers

Met het tijdschrift Huisarts in Praktijk is eind december het boekje Fietsen als medicijn meegestuurd. Het Partnership Huisartsenzorg in Beweging verspreidt dit boekje van de Fietsersbond onder 12.000 huisartsen en andere partners.
Lees verder »

Fietsplan van 's-Hertogenbosch uit de startblokken

plaatje

De begin dit jaar aangenomen Fietsnota 's-Hertogenbosch krijgt handen en voeten met de start van de campagne 'Lekker fietsen' . De campagne belicht de voordelen van de fiets en laat de inwoners zien wat de gemeente doet om fietsen nog aantrekkelijker te maken.
Lees verder »

Huizinga gaat fietsinspanningen inventariseren

Zoals eerder aangekondigd zal staatsecretaris Huizinga dit voorjaar een reactie geven op de voorstellen uit de Fietsnota van Kamerlid Atsma. Ze bevestigt dit nogmaals in een brief aan de Kamer.
Lees verder »

Kleine subsidie voor Fietsvriendelijke Wijk

VROM/WWI heeft € 20.000,- beschikbaar gesteld voor het daadwerkelijk fietsvriendelijker maken van één van de aandachtswijken. Gemeenten kunnen voorstellen indienen, die door Fietsersbond en WWI beoordeeld worden
Lees verder »

Meer plaatsen in Stadsbalkon

plaatje

Wethouder Karin Dekker van verkeer heeft bekendgemaakt dat de capaciteit van de fietsenstalllingen in het stationsgebied in Groningen flink wordt uitgebreid. Het Stadsbalkon krijgt er 500 plaatsen bij door extra rekken te plaatsen op de bestaande rekken. Als het nodig is kunnen er later op dezelfde manier nog 450 plaatsen extra komen.
Lees verder »

Rotterdam schroeft fietsambities op

Rotterdam moet dé fietsstad van Nederland worden. Dat stelt verkeerswethouder Hans Vervat van de gemeente. Daartoe breidt Rotterdam onder meer komende jaren het aantal fietsparkeerplaatsen in het centrum fiks uit.
Lees verder »

Nieuwe generatie leenfietsen kan zonder docking stations

plaatje

Hebben de huidige leenfietssystemen nog een speciale voorziening nodig waar de fietsen worden geparkeerd en geregistreerd, in de toekomst is zoiets wellicht overbodig. OPENbike kan in ieder geval zonder. Dit concept won de prijsvraag die de gemeente Kopenhagen uitschreef voor een nieuw leenfietssysteem.
Lees verder »

Aanbod buitenpompen uitgebreid

Nadat de Heklucht pomp de nodige aandacht trok als een van de eerste fietspompen voor buitengebruik, spelen meer fabrikanten in op deze trend. Zo is er nu een buitenpomp met elektrische aandrijving op de markt verschenen, en een pomp in traditionele uitvoering, maar dan wel vandaalbestendig.
Lees verder »