dinsdag 3 november 2009

BERICHTEN UIT DE VAKWERELD

Fietsen vaker in de parkeergarage

plaatje

Op de vraag waarom de nieuwe parkeergarage en de nieuwe fietsenstalling niet zijn gecombineerd, blijven de meeste gemeenten het antwoord schuldig. 'Niet aan gedacht', zo klinkt het vaak. Dat constateerde Niek Bosch van Goudappel Coffeng tot zijn eigen verbazing toen hij een rondvraag deed onder een aantal gemeenten.
Lees verder »

Staatssecretaris de Jager: fiets van de zaak verdwijnt niet

Staatssecretaris van Financiën de Jager ontkent dat de fiets van de zaak in het Belastingplan 2010 verdwijnt. Er komen juist meer mogelijkheden voor een vergoeding, aldus de Jager. Verder kunnen werkgevers tot 2013 nog voor de bestaande regeling kiezen.
Lees verder »

Provincies steken al tandje bij

plaatje

De provincies vinden zelf dat ze al veel geld en energie steken in het fietsbeleid. De oproep van Kamerlid Atsma om een tandje bij te zetten, zal daar vermoedelijk niet tot grote aanpassingen van het beleid leiden.
Lees verder »

BOVAG biedt Atsma 'Miljoenennota Fiets' aan

Een bedrag van 265 miljoen euro per jaar in de komende vier tot vijf jaar. Die investering is volgens BOVAG nodig om te komen tot een consistent en effectief fietsbeleid waar zowel fietsers als niet-fietsers van profiteren
Lees verder »

Bliksemstart voor de 'OV-leenfiets' in Hamburg

Het leenfietssysteem dat medio dit jaar in Hamburg door de Duitse spoorwegen werd geïntroduceerd, loopt als een trein. In de eerste paar maanden werden al meer dan 200.000 ritten gemaakt.
Lees verder »

Fietscalculator rekent besparing uit

plaatje

Hoeveel kun je besparen door de auto te laten staan en de fiets te nemen? Met de Fietscalculator is dat precies te berekenen.
Lees verder »

Centrum Venray fietsvrij

Het winkelhart van Venray moet fietsvrij worden. Daarom komen direct aan de rand ervan twee grote fietsenstallingen. Gratis en bewaakt met camera's.
Lees verder »

Dynamische verlichting steeds vaker toegepast

plaatje

Op een aantal plaatsen in Nederland is of wordt dynamische fietspadverlichting geïnstalleerd. De verlichting brandt alleen als er fietsers zijn. Doel is meestal om de sociale veiligheid van fietsers te verbeteren zonder de omgeving te belasten met al te veel lichthinder. En in de marge wordt ook nog wat energie bespaard.
Lees verder »

Extra fietsenstallingen en fietskluizen op diverse stations rond Arnhem

Op station Duiven, Rheden, Arnhem Presikhaaf en Mook-Molenhoek wordt een groot aantal overkapte fietsenstallingen en fietskluizen geplaatst. Spoorbeheerder ProRail en de Stadsregio Arnhem Nijmegen hebben een overeenkomst gesloten om de financiering daarvoor te regelen.
Lees verder »

Fietsenstalling voor een prikje

Een fietslocker voor pakweg 300 euro. Of een gesloten fietsberging voor een stuk of tien fietsen voor nog geen 2000 euro. Dergelijke tarieven moeten het voor werkgevers in Hasselt aantrekkelijk maken om te investeren in fietsvoorzieningen.
Lees verder »

Fietsverlichtingscampagne: Val op, fiets verlicht

plaatje

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat startte maandag 26 oktober wederom de campagne over fietsverlichting ‘Val op, fiets verlicht’.
Lees verder »

Gratis stallen in Amsterdam: driekwart meer gebruik

Sinds de invoering van gratis stallen in Amsterdam op 1 april 2008 is het gebruik omhoog geschoten. De Fietspuntstallingen zien de toeloop soms verdubbelen.
Lees verder »

Postcode graveren is zinloos

plaatje

Het graveren van de postcode in het fietsframe is vergeefse moeite. Het helpt niet bij het bestrijden van fietsdief en bovendien zijn er inmiddels betere alternatieven voorhanden. Dit stelt de landelijke stuurgroep Aanpak Fietsdiefstal
Lees verder »

Grote belangstelling fietstraining ouderen Zwolle

In Zwolle is grote behoefte aan een fietsvaardigheidstraining voor ouderen. Dat blijkt uit het aantal aanmeldingen voor de cursus 'Fietsen Zonder Zorgen'. Daarvoor gaven 250 ouderen zich op.
Lees verder »

Proef met OV-fiets stallen op rekening van de zaak

OV-fiets begon op 1 oktober samen met NS-Fiets in vijf bewaakte NS-fietsenstallingen een proef met Stallen-Op-Pas. Wie een abonnement heeft op OV-fiets kan zijn eigen fiets makkelijker en sneller bewaakt stallen op het station.
Lees verder »