dinsdag 1 maart 2011

BERICHTEN UIT DE VAKWERELD

Regio Eindhoven brengt kwaliteit fietsnetwerk in beeld

plaatje

In het fietspadennet in Helmond liggen per 10 kilometer gemiddeld 89,9 hobbels en 67,8 kuilen in het wegdek. 84% van het fietspadennet is verlicht. En de gemiddelde wachttijd bij verkeerslichten op de paden in het Sternetwerk bedraagt 57 seconden. Dat en nog heel veel meer is af te leiden uit het onderzoek dat het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven heeft laten verrichten naar de kwaliteit van het fietspadennet.
Lees verder »

Drie miljoen voor herstel Drentse fietspaden

De provincie Drenthe heeft 1 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld aan het Recreatieschap Drenthe om 38 fietspaden in de provincie te herstellen. Andere wegbeheerders leggen daar nog 2 miljoen euro bij. Directe aanleiding vormde de fietspadentest van het Dagblad van het Noorden.
Lees verder »

Fietsers beschermd tegen wegpiraten

plaatje

Gelderland heeft maatregelen genomen om fietsers te beschermen tegen automobilisten die door rood rijden. Als een automobilist met hoge snelheid een verkeerslicht nadert, wordt het groen voor kruisende fietsers even uitgesteld.
Lees verder »

Eerste ondergrondse bikedispenser

In Duiven is het vernieuwde parkeerterrein met fietsenstalling en bikedispenser bij het station in gebruik genomen. Het gaat om de eerste ondergrondse bikedispenser in Nederland.
Lees verder »

Elektrische fietsen met subsidie

Twente Mobiel zet de afspraken met de convenantpartners in de regio over mobiliteitsmanagement om in een concreet aanbod. Deelnemende bedrijven kunnen hun werknemers een elektrische fiets aanbieden met een forse korting.
Lees verder »

Londense fiets-highways slaan aan

plaatje

De zogenaamde Barclays Cycle Superhighways in Londen worden goed gebruikt. Op sommige trajecten verdubbelde het aantal fietsers.
Lees verder »

Wie organiseert Velo-city in 2013?

Oorspronkelijk stond Budapest op de rol om in 2013 Velo-city te organiseren. Maar de ECF en de gemeente Budapest kwamen er op het laatste moment toch niet uit. Daarom vraagt de ECF nu andere gemeenten of ze belangstelling hebben voor het evenement.
Lees verder »

‘Engelse Trappers’ scoort goed

De campagne rond het woon-werkfietsen slaat aan in Engeland. Volgens een onderzoek van The Cycle to Work Alliance laat 71% van de deelnemers aan de Engelse variant van Trappers de auto - vaker -  staan.
Lees verder »

Groningen zoekt ruimte voor extra stallingen

In het weekend staan er zo’n 10.000 fietsen rond station Groningen. En ieder jaar komen er 500 bij. Daarom is de gemeente naarstig op zoek naar nieuwe locaties.
Lees verder »

Heerlen geeft zestigplussers subsidie op aanschaf elektrische fiets

Vanaf medio maart kunnen 60-plussers in Heerlen subsidie krijgen voor de aanschaf van een nieuwe elektrische fiets. De gemeente trekt er in totaal een ton voor uit.
Lees verder »

Opvallende daling fietsdiefstal in Tilburg

De gemeente Tilburg en de politie hebben de afgelopen anderhalf jaar veel energie gestoken in het terugdringen van het aantal fietsdiefstallen. En volgens de gemeente heeft dit tot resultaat geleid: In 2009 werd er nog 3318 keer aangifte gedaan van fietsdiefstal. In 2010 was dit 1684 keer, een daling van 49%.
Lees verder »

OV-fiets ook in België

plaatje

Vanaf mei 2011 staan 1000 Blue-bikefietsen klaar op 40 grote treinstations verspreid over heel België. Met deze Belgische variant van OV-fiets bieden de NMBS en FIETSenWERK de treinreiziger een alternatief voor het natransport.
Lees verder »

OV-fietspunten in routeplanner Fietsersbond

Vanaf eind februari staan alle 222 OV-fietshuurlocaties in de digitale routeplanner van de Fietsersbond. Gebruikers kunnen nu een fietsroute plannen vanaf de OV-fietshuurlocatie naar de plaats van bestemming of naar een andere OV-fietshuurlocatie.
Lees verder »

Uitrol kwaliteitslabel Fietsers Welkom

Recreatief Nederland hoopt een slag te slaan met de uitrol van het kwaliteitslabel Fietsers Welkom. Ondernemers van horecabedrijven en verblijfsaccommodaties in Nederland kunnen dit label aanvragen.
Lees verder »

‘Park en bike’ moet Friese forenzen tot overstap bewegen

plaatje

Aan de Boksumerdyk in Goutum net onder Leeuwarden is een ‘’Park en bike’ in gebruik genomen. Met plaats voor 54 auto’s en een ‘fietsautomaat’.
Lees verder »