maandag 1 augustus 2011

BERICHTEN UIT DE VAKWERELD

Utrecht wil fietsgebruik sterk doen groeien

plaatje

Het college van Utrecht wil dat het fietsgebruik in de stad in 2030 met de helft is toegenomen. Het autogebruik moet worden gehalveerd. Dit staat in het ambitiedocument 'Utrecht aantrekkelijk en bereikbaar'.
Lees verder »

Advies: snorfiets niet naar de rijbaan

Vooral in Amsterdam klagen fietsers over de snorfiets op het fietspad. Volgens Rijkswaterstaat DVS gaat het vooral om subjectieve onveiligheid en is het geen oplossing de snorfiets naar de rijbaan te verbannen. Wel zou men lokaal zo’n maatregel kunnen overwegen. De oplossing wordt vooral gezocht in meer handhaving.
Lees verder »

Einde van de Velomove

De Velomove in Eindhoven gaat verdwijnen. De gemeente heeft de overeenkomst met de leverancier beëindigd.
Lees verder »

's-Hertogenbosch breidt stalling fors uit

plaatje

De bestaande fietsenstalling onder het NS-station van ’s-Hertogenbosch wordt uitgebreid. De gemeente is met NS-fiets en Prorail overeengekomen om naast de betaalde stalling ook gratis plaatsen aan te bieden. In eerste instantie gaat het om zo’n 2.000 plaatsen. Afhankelijk van de bezetting kunnen er in de toekomst nog 1.700 plaatsen bij komen.
Lees verder »

Londen neemt twee nieuwe snelfietsroutes in gebruik

plaatje

In Londen zijn twee nieuwe snelfietsroutes door de stad in gebruik genomen. Op de twee routes die vorige zomer al geopend zijn, is het aantal fietsers fors toegenomen.
Lees verder »

Mogelijk extra fietsparkeerplaatsen bij nieuwe station Breda

ProRail, de gemeente Breda en NS bespreken de mogelijkheid om nog meer fietsparkeerplaatsen te realiseren rondom het nieuwe station Breda. Zij hebben Movares opdracht gegeven hiervoor locaties te onderzoeken. Op basis van de resultaten van dit onderzoek verwachten de drie partijen in 2012 een besluit te kunnen nemen over extra fietsparkeerplaatsen aan de zuidkant van het station.
Lees verder »

Mooiste fietsbenen van Helmond

plaatje

 In navolging van soortgelijke campagnes in Duitsland en België, kent ook Helmond een fiets-imagocampagne, gebaseerd op foto’s van ‘gewone fietsers’.
Lees verder »

Onderzoek fietsparkeren met tie-ripje

De gemeente Amsterdam wil het aanbod van fietsparkeervoorzieningen verbeteren. Het onderzoek gebeurt door gestalde fietsen te voorzien van een heel dun geel tie-ripje.
Lees verder »

Orange Bike Days in Belgiƫ

plaatje

Van 15 tot en met 25 september 2011 organiseert de Nederlandse ambassade in Brussel de Orange Bike Days. Het evenement moet de kennis van Nederland op het gebied van fietsen en fietsinfrastructuur in België op de kaart te zetten.
Lees verder »

Start proef fietsparkeersysteem Groningen

Fietsende OV-reizigers kunnen sinds kort gebruik maken van een nieuwe manier van fietsen stallen op het Stadsbalkon van station Groningen. Eén van de grootste stationsstallingen van Nederland is onderdeel van een proef van ProRail en de gemeente om weesfietsen tegen te gaan. En op digitale informatieborden is te zien waar nog plek vrij is in de stalling.
Lees verder »

Vrachtfiets in de belangstelling

plaatje

De helft van alle trips in de stad heeft tot doel goederen te verplaatsen, bij een derde gaat het om lichte spullen. Het potentieel voor de vrachtfiets is daarom groot. Een nieuw Europees project speelt daar op in.
Lees verder »

Zwolle zet tijdelijke fietsenstalling in stadshart

Zwolle heeft er negentig fietsparkeerplaatsen bij op een toplocatie in de stad. Op het Grote Kerkplein komt elke zaterdag een tijdelijke fietsenstalling. De stalling wil een antwoord bieden op de parkeeroverlast die fietsen in het Zwolse stadshart soms opleveren.
Lees verder »