maandag 2 augustus 2010

BERICHTEN UIT DE VAKWERELD

Leenfietsproject in Londen van start

plaatje

Op 30 juli is het leenfietsproject in Londen officieel van start gegaan met 5000 fietsen die gratis - het eerste half uur -beschikbaar zijn voor de inwoners en toeristen in de stad.
Lees verder »

Bikedispenser in Leeuwarden

Leeuwarden krijgt een bikedispenser. Die komt op het toekomstige P&R-terrein aan de Overijsselseweg.
Lees verder »

Personeel kan vaak prima op de fiets naar het ziekenhuis

plaatje

Bij gezondheidsinstellingen reizen veel medewerkers met de auto naar het werk, terwijl de fiets een prima alternatief vormt. Bovendien is naar gezondheidsinstellingen vaak goede fietsinfrastructuur beschikbaar.
Lees verder »

Haarlem start proef experimentele huurlocaties in binnenstad

plaatje

In Haarlem is de eerste zelfservice straatstalling van OV-fiets in gebruik genomen. Haarlem beschikt nu over twee van dergelijke straatstallingen, bestaande uit vier fietsenstandaards met elk twee fietsen.
Lees verder »

Europees Fietslexicon

Locale per deposito bici. Klinkt toch wat mooier dan fietsenberging. Maar het betekent hetzelfde, zo blijkt uit de tweede editie van de European Cycling Lexicon. Een woordenboek voor fietsmensen, met vertalingen van veelvoorkomende fietstermen in 27 talen.
Lees verder »

Reflecterend fietspad moet bijdragen aan verkeersveiligheid

plaatje

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en bouwbedrijf Dura Vermeer hebben een proefvak aangelegd met asfalt met bijzondere reflecterende eigenschappen.
Lees verder »

Grote steden scoren slecht met gladheidbestrijding

Toeval of niet, maar bekende fietsgemeenten als Houten, Zwolle en Veenendaal scoorden afgelopen winter goed als het gaat om gladheidsbestrijding op fietspaden. Grote steden als Amsterdam, Den Haag en Utrecht lieten het er bij liggen, zo stelt de Fietsersbond die gemeenten adviseert nu al voorbereidingen te treffen voor komende winter.
Lees verder »

Veilig honk in 26 gemeenten

plaatje

Het project Veilig honk draait inmiddels in 26 gemeenten. Veilig honk is opgezet om scholieren onderweg naar school eventueel hulp bij pech of ander ongemak te bieden.
Lees verder »

NS biedt op meer stations Stallen-Op-Pas

NS Fiets introduceert per 1 augustus 2010 in 36 stallingen: Stallen-Op-Pas. De gebruiker kan met een OV-fietsabonnement, NS-Business Card of Mobility Card het stallen achteraf betalen.
Lees verder »

Veluwefietsplan in voorbereiding

plaatje

Park de Hoge Veluwe kent al sinds mensenheugenis witte fietsen, om gratis mee rond te fietsen binnen het park. Als het aan de Stichting Veluwefiets wordt de Veluwefiets uitgerold over de hele Veluwe. Ze werken aan een Veluwefietsplan dat in 2011 van start gaat.
Lees verder »

Vlaanderen zet meetfietsen in

Vlaanderen schaft 15 meetfietsen aan om de kwaliteit van het fietsnetwerk door te lichten.
Lees verder »

Zuid-Holland krijgt een nieuwe fietsrouteplanner

De provincie Zuid-Holland gaat de inmiddels vijf jaar oude fietsrouteplanner vernieuwen. De Fietsersbond mag de nieuwe planner maken.
Lees verder »