Kenniscentrum voor fietsbeleid

Tweede Bestuurlijke Fietstafel op 8 december 2016

29-07-2016

Op 8 december 2016 heeft de tweede Fietstafel plaats in Den Haag. In aanwezigheid van minister Schultz worden de resultaten van het eerste jaar Tour de Force gepresenteerd en kijken bestuurders, maatschappelijke partijen en marktpartijen wat er de komende jaren te doen staat om de kansen voor de fiets verder te vergroten.

plaatje

Iedereen schuift aan bij de Fietstafel, schreven we toen vorig jaar de eerste Fietstafel plaats had in Den Haag. En bij de geplande tweede Fietstafel zal dat niet anders zijn. Daar komt nu bij dat niet alleen vooruit gekeken zal worden in de vorm van een Nationale Fietsagenda 2017-2020, ook worden uiteraard de resultaten gepresenteerd die sinds de vorige Fietstafel zijn geboekt.

Aan de Fietstafel nemen bestuurders deel van vrijwel alle organisaties die in Nederland bij de fiets betrokken zijn zoals overheden (VNG, IPO, vervoerregio's, UvW), maatschappelijke organisaties (ANWB, Fietsersbond, VVN e.d.) en marktpartijen (BOVAG, RAI, vervoerders) en samenwerkingsverbanden. Ook aanwezig zijn de leden van de Tourleiding.

En minister Schultz van IenM schuift aan bij deze Fietstafel. Dat biedt natuurlijk de mogelijkheid om de inzet en prioriteiten vanuit het ministerie - onder meer vanuit Beter Benutten -  en die van de deelnemers aan de Fietstafel op elkaar af te stemmen.

De komende weken worden benut om verdere invulling te geven aan het programma. Uiteraard kan men daarover dan meer lezen op deze website en in de nieuwsbrief. 


Dit is een bericht van Tour de Force 2020.
Naar www.tourdeforce2020.nl
Tour de Force
2015
RAI, Fietsersbond, Zwolle, Groningen, Fipavo, Gelderland, Accell, CROW-Fietsberaad en nog heel veel anderen. Ze waren allemaal aanwezig bij de eerste Fietstafel van de Tour de Force op 26 november in Den Haag. Een ongekend aantal organisaties - met als gemeenschappelijke noemer de fiets - kwam daar bijeen om de plannen voor de komende vijf jaar te ontvouwen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: