Kenniscentrum voor fietsbeleid

Snelfietsroute Amsterdam-Zaandam stap dichterbij

2012

Het college van B&W van Amsterdam heeft ingestemd met de aanleg van de ontbrekende schakel van de snelfietsroute tussen Amsterdam en Zaandam. Het traject zal een alternatief bieden voor ongeveer 30.000 mensen die dagelijks tussen beide steden reizen.

De snelfietsroute is een initiatief van de gemeenten Amsterdam en Zaanstad, de Stadsregio Amsterdam en de Fietsersbond. Het is een onderdeel van het programma ‘Fiets Filevrij' van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De route Amsterdam-Zaandam is ongeveer tien kilometer lang en bestaat grotendeels uit een vrijliggend fietspad. Hij loopt van het Centraal Station van Amsterdam, via de NDSM-pont, Amsterdam-Noord, het Coentunnelcircuit en de Noorder IJplas naar het centrum van Zaandam.
Zaanstad heeft het eerste deel van de snelfietsroute al tot stand gebracht. De gemeente Amsterdam heeft nu besloten dat het ontbrekende deel met een lengte van 2,1 km zal worden aangelegd. Dit deel loopt vanaf de Cornelis Douwesweg, onder de A10 door en gaat daarna parallel aan de A8 naar Zaandam. De exacte planning is afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden van Rijkswaterstaat voor de tweede Coentunnel. De snelfietsroute zal medio 2014 klaar zijn. De totale kosten voor het project bedragen ongeveer € 2,1 miljoen. Het Rijk draagt € 1,35 miljoen bij. De geschatte bijdrage van de Stadsregio is € 690.000.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: