Kenniscentrum voor fietsbeleid

Proef met fietsdetectie fietsenstalling Stationsplein Haarlem

2012
plaatje

De gemeente Haarlem start in samenwerking met innovatiebedrijf Abel Mobility vanaf 15 augustus 2012 een proef met het LED’s Parksysteem in de stalling onder het stationsplein. Het LED’s Parksysteem helpt fietsers in stallingen met het vinden van vrije plekken. Met dynamische verwijzingsborden en rode en groene verlichting wordt precies aangegeven waar nog vrije plekken zijn. 

Het doel van de proef is om, naast de stalling gebruiksvriendelijker te maken, deze ook efficiënter te benutten. De huidige bezetting van het fietssouterrain is rond de 80%. Met het fietsdetectiesysteem worden mensen gewezen naar de overgebleven vrije plekken. Langdurig geparkeerde fietsen of achtergelaten weesfietsen kunnen sneller ontdekt en verwijderd worden. De proef past binnen het verder beheersbaar maken van de fietsparkeeroverlast. Abel Mobility realiseert de proef in opdracht en met subsidie van Agentschap NL. De proef start op 15 augustus 2012 en duurt ca. 2 maanden.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: