Kenniscentrum voor fietsbeleid

Pech onderweg geen probleem meer voor woon-werkfietsers

2010

In het kader van de campagne rij2op5 is in de regio Amersfoort een pech-onderweg-service gestart in samenwerking met een taxibedrijf en plaatselijke fietshandelaren.

Alle fietsende werknemers van 16 grote bedrijven in de regio Amersfoort die meedoen aan de campagne rij2op5 kunnen gebruik maken van de pech-onderweg-service. Bij pech aan de fiets bellen ze een noodnummer dat staat op de pas die ze ontvangen na gratis inschrijving. Men kan dan een vervangende fiets krijgen en het taxibedrijf brengt de kapotte fiets gratis naar een fietsenmaker. Als die gerepareerd is, rijdt de abonnementhouder op de leenfiets naar de fietsenmaker, waarna deze wordt ingeruild voor de eigen gerepareerde fiets. Ook kan men zich thuis of op het werk laten afzetten met de fiets en eventueel een leenfiets meekrijgen. 
rij2op5 is een initiatief van de Fietsersbond in samenwerking met VNM en mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht en het BRU. Tevens wordt de campagne mogelijk gemaakt door een aantal fietsfabrikanten. De campagne is gestart op 31 maart 2010 en loopt nu bij 30 bedrijven in Amersfoort-Noord en Utrecht-West. Vanaf 31 augustus komen daar nog 30 bedrijven in Hilversum, Houten en Zeist bij. 
Daarnaast wordt met de Taskforce Mobiliteitsmanagement gewerkt aan een opschaling van rij2op5, met als doel een landelijke campagne in het voorjaar van 2011.

Nieuws
2007
Twaalf inzendingen zijn genomineerd voor de jaarlijkse VanAnaarBeter-Prijs van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Bij drie daarvan staat de fiets centraal.
Piet van der Linden (Fietsersbond landelijk bureau)
27-08-2010 @ 11:37

In de kop staat een fout: het gaat om de regio Amersfoort. Gaarne correctie.

27-08-2010 @ 11:57

Correctie uitgevoerd in de inleiding van het artikel, hier staat nu ook regio Amersfoort.

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: