Kenniscentrum voor fietsbeleid

Eerste Fietsroute Plus in Groningen in gebruik

2012

Verder van de autoweg en breed. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van de nieuwe fietsverbinding tussen Zuidhorn en Groningen. Het is de eerste Fietsroute Plus in de provincie Groningen.

Het beleid van de provincie Groningen is er op gericht vooral te investeren in trajecten tussen herkomst- en bestemmingsgebieden met grote vervoersstromen. Daar kan naar verwachting de grootste winst worden bereikt ten aanzien van het stimuleren van het fietsgebruik. Langs de drukke Friesestraatweg (N355) tussen Groningen - Zuidhorn lag een smal fietspad direct naast de autoweg. Fietsers hadden daardoor last van rukwinden en opspattend water van het langsrijdend verkeer. Het nieuwe fietspad is uitgevoerd in beton en 3,5 meter breed. Tussen de weg en het fietspad ligt een brede tussenberm. De eerste vernieuwde verbinding is ongeveer 11,5 km lang. Dagelijks maken er nu zo'n 1500 fietsers gebruik van. Na Zuidhorn komen er nog Fietsroutes Plus naar Bedum, Winsum en Ten Boer.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: