Kenniscentrum voor fietsbeleid

Depot Enschede schept ruimte in de stalling

2012

Het weesfietsenbeleid van de gemeente Enschede heeft een positief effect op de hoeveelheid beschikbare stallingsruimte en de aanblik van het station van Enschede. Sinds de opening van het Depot Enschede vorig jaar is in de stationsomgeving 39% stallingscapaciteit vrijgemaakt.

Van de bijna 2000 fietsen die naar het fietsdepot zijn gebracht, is nog geen 2% opgehaald door de eigenaren. Er zijn ruim 400 weesfietsen opgeknapt en verstrekt aan inwoners die op een uitkering zijn aangewezen en ingezet voor andere projecten. Voorbeelden hiervan zijn zorgboerderij de Viermarken en de workshops ‘fietslessen’ en ‘fietsreparatie’, georganiseerd door woningcorporatie De Woonplaats.
De gemeente Enschede opende het depot vorig jaar. Naar dit depot worden alle fietsen gebracht die langer dan 30 dagen onafgebroken op het station van Enschede geparkeerd staan. Wanneer deze zogenaamde weesfietsen vervolgens niet binnen 12 weken zijn opgehaald bij het depot, worden ze door de gemeente opgeknapt en krijgen de weesfietsen een tweede leven.
Afgelopen jaar zijn er meerdere weesfietsacties gehouden bij het station. Fietsen die er te lang stonden zijn opgeruimd. Deze acties worden vanaf juli om de twee weken herhaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: