Kenniscentrum voor fietsbeleid

De scholen zijn weer begonnen

2010
plaatje

'De scholen zijn weer begonnen' en 'Op Voeten en Fietsen naar school' worden samengevoegd. De acties lagen altijd erg dicht op elkaar en komen in de nieuwe vorm beter tot hun recht, aldus VVN.

De scholen zijn weer begonnen wordt dit jaar voor het eerst niet alleen voor het basisonderwijs, maar ook voor het voortgezet onderwijs georganiseerd. De actie kent verschillende fases, waarin gemeenten en scholen aandacht kunnen vragen voor de aanvang van de scholen na de zomervakantie, in de vorm van bijvoorbeeld een verkeersweek, quiz of themaoptocht.
Vanaf 16 augustus hangen er weer spandoeken en aanplakbiljetten met de tekst 'De scholen zijn weer begonnen'. Een herinnering voor automobilisten en andere weggebruikers rekening te houden met kinderen die weer naar de basisschool of het voortgezet onderwijs gaan.
Als onderdeel van de campagne organiseert VVN op donderdag 17 september weer de landelijke actiedag ‘Op voeten en fietsen naar school’ . Doel van de actie is om te stimuleren dat ouders hun kinderen te voet of met de fiets naar school brengen en de auto laten staan. De actie beoogt de vicieuze cirkel te doorbreken die ontstaat wanneer ouders kinderen met de auto naar school brengen, omdat er zoveel auto’s in de buurt van de school rijden.
Volgens VVN is het belangrijk dat ouders hun kinderen al van jongs af aan lopend of met de fiets naar school brengen. Door de dagelijkse routine van het samen naar school lopen of fietsen leren kinderen vanzelf gevaarlijke situaties herkennen. Ze leren hoe ze daarmee om moeten gaan. Bovendien leren kinderen zo geleidelijk aan zelf aan het verkeer deel te nemen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: