Kenniscentrum voor fietsbeleid

Bewoners kiezen zelf campagne voor veiliger buurt

2012

Bewoners en wijkverenigingen uit Leeuwarden, Sneek, Heerenveen en Drachten zetten zich actief in voor een veiligere buurt. Sinds vorige maand kunnen bewoners en verenigingen uit de vier plaatsen zelf gratis activiteiten rondom verkeersveiligheid aanvragen.

Het enige wat bewoners en verenigingen hoeven te doen, is zich aanmelden via de website www.veiligdoordebuurt.nl. Daar kunnen ze kiezen uit de beschikbare activiteiten van Veilig Verkeer Nederland , Fietsersbond, Responsible Young Drivers en Stichting Bevordering Verkeerseducatie. Het gaat onder meer om een snelheidsmeting, een remdemonstratie of een crashtest. Of een ‘senioren in het verkeer’- actie, met uitleg over verkeersregels en Veilig E-biken met de Fietsersbond.
Tijdens informatiebijeenkomsten in de vier plaatsen zijn wijk- en buurtverenigingen geïnformeerd over de mogelijkheden van het project. Zij kregen daar affiches en folders mee om te verspreiden in de buurt. De verenigingen kunnen zelf activiteiten organiseren, maar kunnen ook de bewoners in de buurt aansporen om mee te doen. Dat leidde inmiddels tot 11 aanmeldingen. Tot nu toe lijkt het project het meest aan te slaan in Heerenveen waar zes aanmeldingen binnenkwamen. In Leeuwarden zijn dat er vier en in Sneek één.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: