Kenniscentrum voor fietsbeleid

Ovelo deelfiets van start in Nijmegen

06-02-2018

Begin januari is in Nijmegen het deelfietssysteem Ovelo in gebruik genomen. Het systeem is onder andere te vinden op het P+R-terrein in Nijmegen-Noord.

plaatje

De auto kan worden geparkeerd op P+R Nijmegen-Noord om vervolgens het laatste stuk via het Rijnwaalpad te fietsen naar Nijmegen centrum met de deelfiets.

De 50 Ovelo deelfietsen zijn te herkennen aan het zwart met rode frame en het Ovelo logo. Met behulp van de GoAbout app kan de gebruiker zich registreren en direct een fiets van het slot halen. Dat kost dan 1 euro per uur, maximaal 7 euro per dag. Met een abonnement van 5 euro per maand zijn de eerste drie uur gratis en daarna 1 euro per uur. De gebruiker kan onderweg de fiets met de app op slot zetten en weer openen. De deelfiets kan geleend en weer worden ingeleverd op één van de vier locaties. Naast de P+R zijn er drie locaties in het centrum: onder Plein ’44, bij parkeergarage Mariënburg en op de Bischop Hamerstraat. Fietsen van en naar P+R Nijmegen-Noord is het eerste uur gratis.

Dit project is gerealiseerd binnen het Europese CHIPS-project waar de Provincie Gelderland deel van uitmaakt. Dit project onderzoekt het concept snelfietsroutes van planning en ontwerp tot marketing. De overstap van auto en openbaar vervoer naar snelfietsroutes hoort hier ook bij. 

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: