Kenniscentrum voor fietsbeleid

Nieuwe entree voor stationsstallingen

14-02-2018

NS en ProRail investeren 8 miljoen euro in een nieuwe entree voor 44 fietsenstallingen. Het gaat om zelfservice-fietsenstallingen, die nu veelal voorzien zijn van een stalen draaihek. De nieuwe entree heeft transparante toegangsdeurtjes.

plaatje

Het gebruik van de stalling wordt elke eerste 24 uur gratis en reizigers kunnen eenvoudig in- en uitchecken met hun OV-chipkaart. Ook voor het huren van een OV-fiets kunnen reizigers terecht.

Alle 44 fietsenstallingen zijn nog voor het eind van dit jaar voorzien van de nieuwe toegang. De opgeknapte stallingen krijgen cameratoezicht en via een intercom kunnen reizigers met een vraag contact opnemen met een medewerker.

De nieuwe entree is al getest op de stations Bilthoven en Heerenveen. Volgens NS zijn de klanten daar zijn erg tevreden: het grootste deel van de klanten geeft een dikke 8 (77%, tegenover 46% in de oude situatie). Reizigers voelen zich prettig en veilig in de stalling. De bezetting van deze beide fietsenstallingen is met zo’n 40% gestegen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: