Kenniscentrum voor fietsbeleid

Landelijke fietsdata van Strava beschikbaar voor verdere analyse

18-05-2018

NDW heeft 6 maanden fietsdata gekocht van Strava, de app die inzicht biedt in (sportieve) fietsprestaties. Daarmee komen miljoenen gegevens over fietsgebruik voor heel Nederland beschikbaar voor de periode mei tot en met oktober 2017.

plaatje

De data bevat geanonimiseerde informatie over hoeveelheid ritten, reistijden, wachttijden op kruispunten en inzicht in herkomsten- en bestemmingen.

Begin 2017 heeft NDW al naar de bruikbaarheid van Strava data in de omgeving van Utrecht gekeken. Hoewel de resultaten wat wisselvallig waren, geeft NDW nu alle publieke partners de kans om te duiken in de gegevens van de eigen regio, zodat de bruikbaarheid en specifieke toepassingen voor fietsdata kunnen worden onderzocht.

Hiermee kunnen toekomstige kansen en eisen op datagebied scherper worden gesteld en tussen overheden gedeeld worden.

Het is voor de NDW een eerste stap in het ontwikkelen van een data-inkoopstrategie. ‘We willen zo voorkomen dat alle gemeenten zelf naar Strava stappen en zelf de expertise moeten opbouwen’, aldus de NDW.

Nieuws
2016
Nederland en Vlaanderen kennen de Fietstelweek. Een week lang worden enkele tienduizenden fietsers gevolgd met behulp van een speciale app. Maar het is niet de enige manier om fietsdata in te zamelen. 

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: