Kenniscentrum voor fietsbeleid

Groenlicht app in bedrijf

03-11-2017

De gemeente Tilburg en Dynniq zijn aan de slag gegaan met de CrossCycle app, waarmee fietsers sneller en langer groen licht krijgen. 

plaatje

De app communiceert met de verkeersregeling dat er een fietser aankomt. Als het systeem een groep fietsers signaleert, krijgt de groep prioriteit op het overige verkeer. 
De fietser krijgt via een knipperend verkeerslicht langs het fietspad de bevestiging dat de fietser is gezien en dat de verkeersregeling daar rekening mee houdt. 

De proef op de Burgemeester Brokxlaan wordt gefinancierd door de provincie Noord-Brabant en het programma Beter Benutten. Later wordt de app mogelijk geïntegreerd met de B-riders-app van de provincie Noord-Brabant. De app is te downloaden in Google Play.

Roland Haffmans (-)
03-11-2017 @ 09:05

Blijkbaar ook een verkeerslicht dat de mogelijkheden voor de fiets onvoldoende benut en alleen als de fietsers in een groep aankomen. Dat vraagt om rood licht negatie.

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: