Kenniscentrum voor fietsbeleid

Veel tips binnengekomen voor de Tour de Force Innovatieprijs 2018

27-02-2018

Twee weken geleden is de inschrijving voor de Tour de Force Innovatieprijs geopend. Inmiddels zijn al enkele tientallen inzendingen binnen.

plaatje

De winnaar van de Tour de Force Innovatieprijs ontvangt een bedrag van €10.000 om het idee verder uit te werken cq. te promoten. De uiteindelijke keuze wordt gemaakt op het Nationaal Fietscongres dat op 21 juni plaats heeft in Rotterdam. Voor die tijd buigt een deskundige jury zich over de inzendingen en nomineert er vijf van. De deelnemers van het Nationaal Fietscongres hebben het laatste woord, en kiezen de uiteindelijke winnaar.

Kort na de start van de inschrijving hebben zich al enkele tientallen kanshebbers gemeld, of zijn aangedragen door derden. Want dat kan ook, iedereen kan suggesties insturen.  

Onder de inzendingen vinden we meerdere verkeerslichtenapps die fietsers het perspectief bieden van eerder, of langer, groen bij het verkeerslicht. En natuurlijk is ook de deelfiets vertegenwoordigd onder de inzendingen. Tracking and tracing van fietsen is eveneens een thema en daaraan gekoppeld nieuwe onderzoeksmethoden om het gedrag van fietsers in kaart te brengen.

Inzenden kan tot 27 april 2018 via de website van de Tour de Force.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: