Kenniscentrum voor fietsbeleid

Ook fietsers kunnen met app schade melden

29-03-2016

De introductie van de app en website MobielSchadeMelden moet er toe leiden dat de kwaliteit van de verkeersongevallenregistratie drastisch omhoog gaat. En dat ook fietsongevallen nauwkeuriger worden geregistreerd.

Op dit moment is het nog zo dat ongevallen vaak alleen geregistreerd worden als fietsers in het ziekenhuis belanden of overlijden bij een ongeval. Mede daarom zijn politie, het Verbond van Verzekeraars en VIA het project STAR gestart om te komen tot een efficiënte ongevallenregistratie voor een betrouwbare ongevallenanalyse.

Aan de basis daarvan staan de app en website MobielSchadeMelden waarmee weggebruikers zelf de gegevens invoeren en doorgeven. Deze gegevens worden gecombineerd met andere beschikbare informatie over ongevallen, onder meer afkomstig van de politie zelf.

Komende tijd moet een grote communicatiecampagne bewerkstelligen dat weggebruikers ook daadwerkelijk de app en website gaan gebruiken.

Organisaties als ANWB en Fietsersbond hebben daarbij hun medewerking toegezegd. Het zal overigens al met al nog wel een paar jaar duren voordat de ongevallenregistratie zo weer op het oude niveau is teruggebracht, verwachten betrokkenen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: