Kenniscentrum voor fietsbeleid

Woningen

Artikel
Dirk Ligtermoet - Ligtermoet & Partners , Fietsverkeer nr 15, feb. 2007, pag 11.
2007 De opleving van buurtstallingen in Amsterdam.
Artikel
Karin Broer , Fietsverkeer
2004 Samenvatting van een onderzoeksrapport: buurtstallingen en trommels in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Haarlem.
Nieuws 2016 Het wordt vanaf 1 juni een aantrekkelijker om een buurtfietsenstaling op te zetten of op te knappen in Rotterdam. Er is een nieuwe subsidie beschikbaar, goed voor €400,- per fiets.
Rapport
Karin Broer
2002 Een journalistiek overzicht van fietsparkeerbeleid in oude woonwijken van zeven grote steden.
Nieuws 2015 Minister Blok van Wonen en Rijksdienst wil af van eisen rond fietsenbergingen bij studenten- en zorgcomplexen.
Rapport
Elke Franchois en Gert Zuallaert, Mobiel 21 vzw
2011 Waar stal je een fiets als je in een rijwoning of appartement woont? Infofolders van het Vlaamse Mobiel21 geven bewoners, architecten en gemeenten tips en voorbeelden voor fietsstallingen.
Bestand 2009 Zowel fietstrommels als buurtfietsenstallingen voorzien in een behoefte. Beide voorzieningen kennen een eigen doelgroep, zo blijkt uit een peiling in Utrecht.
Artikel 2005 Met subsidie van de gemeente werden in het Westerpark en elders in Amsterdam buurtstallingen ingericht.
Artikel 1994 Buurtstallingen, fietsentrommels en standaards bleken in de Utrechtse Vogelenbuurt in een behoefte te voorzien.
Rapport 2001 Bewoners van Wateringse Veld en Leidschenveen zijn tevreden met de fietsparkeermogelijkheden bij hun woningen.
Artikel
Joep Hiatzen, Louis Eggen, Ineke Spapé, Freerk Veldkamp , Verkeerskunde
1999 In oudere wijken is behoefte aan stallingsvoorzieningen bij huis. De gemeente Den Haag stimuleert buurtfietsenstallingen en plaatst fietsbeugels.