Kenniscentrum voor fietsbeleid

Recreatief en toeristisch

Artikel
Ted de Bruijn , Fietsverkeer
2005 Beschrijving van doelen en activiteiten van SLF: wat is nodig om recreatief fietsgebruik te bevorderen?
Rapport
Stichting Landelijk Fietsplatform , Stichting Landelijk Fietsplatform
2009 In dit rapport zijn cijfers en feiten uit verschillende onderzoeken en inventarisaties gebundeld en voorzien van opmerkingen en aanbevelingen. Het recreatieve fietsen is daarbij afgebakend tot het gebruik van de fiets in de vrije tijd, zonder sportelement (racefietsen en mountainbiken).
Artikel 2003 Vrienden van de Voetveren telt ca. 90 pontjes, die soms ook relevant zijn in utilitair verkeer: scholieren en de woon/werk-forens.
Artikel 2003 Een overzicht van de omvang van en maatregelen voor fietsgebruik naar het strand: Dishoek, Terschelling, Callantsoog en Scheveningen.
Brochure 2004 Overzichtsdocument van Stichting Landelijk Fietsplatform SLF met veel feiten over recreatief fietsgebruik in Nederland.
Artikel 2006 In de nieuwe projecten van OV over water, speelt de fiets een belangrijke rol: aandeel een-derde tot de helft in het voortransport en vaak gaat de fiets ook mee aan boord.
Artikel 2003 In de zomermaanden varen in Zeeland, vooral voor recreatieve fietsers, 16 pontjes tussen de eilanden.
Notitie
NBTC-NIPO Research / Vrijetijdshuis Brabant , NBTC-NIPO Research / Vrijetijdshuis Brabant
2014 Vrijetijdshuis Brabant heeft samen met NBTC-NIPO Research een onderzoek uitgevoerd naar de relatie tussen utilitair en recreatief fietsen. Bijna iedereen die recreatief fietst, fietst ook utilitair.
Notitie 2004 Alle feiten over het gebruik en de gebruikers van Landelijke Fietsroutes - en de waardering ervan.
URL 2007 De site van het Landelijk Fietsplatform biedt een schat aan informatie (zowel cijfers als beleidstips) over recreatief fietsgebruik.