Kenniscentrum voor fietsbeleid

Fietscultuur

Bestand
A.A. Albert de la Bruhèze en F.C.A. Veraart - Stichting Historie der Techniek , Rijkswaterstaat (RWS-serie nr 63)
1999 Uitgebreide historische vergelijking van fietsgebruik en fietsbeleid in 9 Europese steden.
Rapport
André Pettinga - I-ce , Velo-City Dublin, 2005
2005 Poging de kern van het fietsen in Nederland te vatten, waarbij de congruentie tussen gebruik en beleid en de functionele cultuur een grote rol speelt.
Artikel
Hans Voerknecht, Fietsberaad , Fietsverkeer nr. 21
2009 Het lijkt een hopeloze missie om Amerika aan het fietsen te krijgen. De Harvard School of Public Health probeert het tij te keren met een speciale bicycle course. Het Fietsberaad werd uitgenodigd om colleges te geven over de Nederlandse ervaringen. Een impressie van het fietsbeleid in Amerika, waar veel beleidsmakers fietspaden maar gevaarlijk vinden.
Artikel
Ron Hendriks , Fietsverkeer nr. 28
2011 Communicatie en marketing van fietsbeleid staan flink in de belangstelling. Niet in de laatste plaats omdat er fors wordt gekort op infrabudgetten en extra communicatie-inspanningen dit verlies misschien enigszins kunnen compenseren. Daarbij is de laatste jaren de toonzetting van die communicatie aan het veranderen. We vertellen de potentiële fietser niet meer hoe nuttig fietsen voor de maatschappij is, maar vooral dat hij er zelf beter van wordt.
Rapport
Thijs Koolhof , Radboud Universiteit Nijmegen
2011 Zes plaatsen uit de bible-belt staan in de top twintig van fietsgemeenten. Is dat toeval? Volgens Thijs Koolhof waarschijnlijk niet. In zijn bachelorscriptie 'Een goed rentmeester fietst. Katholicisme, protestantisme & de fiets’ concludeert hij dat de manier waarop het rentmeesterschap in het protestantisme wordt ervaren bijdraagt aan een hoger, dan gemiddeld, fietsgebruik. 
URL 2006 Expressive slogans: Hold my bicycle while I kiss your girlfriend; The original, bringin' sexy back since 2006; Style over speed. Related to copenhagenize.com.  
URL 2008 ibikecph is a social forum for everyone who cycles in Copenhagen. We make Copenhagen a Cycle City by sharing our opinions, interests and initiatives.